Επειδή το προσφυγικό ζήτημα αποκτά  διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αξία αδιαπραγμάτευτη, ο Δήμος Ιλίου συγκεντρώνει τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες σε χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας επί της οδού Αίαντος 59 (έναντι Δημαρχείου Ιλίου) από Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 έως και την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρες 9:00π.μ. – 3:00μ.μ.
Δείχνουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας προσφέροντας:
  • Τρόφιμα: Δημητριακά, σοκολάτες, μπάρες, μπισκότα, κράκερς, χυμούς, σταφίδες, ξηρούς καρπούς, νερό σε συσκευασία των 500gr (ατομικό) και γάλα εβαπορέ.
  • Βρεφικά είδη: Βρεφικό γάλα (σκόνη), έτοιμες παιδικές τροφές, κρέμες (σκόνη), πάνες, μωρομάντηλα, θερμούς και μάρσιπους αγκαλιάς (για μεταφορά βρεφών).
  • Είδη προσωπικής υγιεινής: σερβιέτες, χαρτομάντιλα, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, σακούλες σκουπιδιών, απολυμαντικά, πλαστικά πιάτα, πιρούνια, κουτάλια και ποτήρια.
  • Φάρμακα: παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, αντιβιώσεις και αντιβηχικά.
  • Είδη ρουχισμού: Αδιάβροχα, κουβέρτες, πετσέτες, κάλτσες και καπέλα.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος απευθύνοντας κάλεσμα αλληλεγγύης στους πολίτες δηλώνει:
«Κάποτε η Ελλάδα έζησε την προσφυγιά και τον ξεριζωμό από την πατρίδα. Τώρα κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί μας βιώνουν το ίδιο. Όλοι μαζί, μπορούμε να συμπαρασταθούμε σε αυτούς τους ανθρώπους, δείχνοντας για άλλη μια φορά το ανθρώπινό μας πρόσωπο. Οι πολίτες του Ιλίου αποδεικνύουν καθημερινά την μεγάλη καρδιά που διαθέτουν και τη στήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Είμαι βέβαιος ότι όπως στηρίζουν τις Κοινωνικές μας Δομές για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, έτσι θα στηρίξουν και αυτή τη δράση, προκειμένου να ανακουφίσουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.»
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία και συγκεκριμένα με την κυρία Σταυρούλα Σπυροπούλου τηλ. 2132030042.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.