Έρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών προς το χειρότερο. Οι απαιτήσεις των δανειστών και το παρασκήνιο του υπουργικού συμβουλίου που έγινε χωρίς… κινητά.


Έρχονται αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών προς το χειρότερο. Οι απαιτήσεις των δανειστών και το παρασκήνιο του υπουργικού συμβουλίου που έγινε χωρίς… κινητά. 

Ανατροπές στο ασφαλιστικό των αγροτών προς τον χειρότερο φαίνεται ότι φέρνει η προσέγγιση των ευρωπαϊκών θεσμών με το ΔΝΤ μετά το ..μυστικό δείπνο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paradimotika.gr οι δανειστές διαφώνησαν με τις προτάσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους αγρότες και τις ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών που συνδυάστηκαν με φορολογικές ελαφρύνεις.

Οι θεσμοί διαμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι οι κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς θέλουν αναθεώρηση καθώς κατέγραψαν νέο…κενό στα δημοσιονομικά στοιχεία διαβλέποντας από την πλευρά της κυβέρνησης ότι για να προσφέρει ελαφρύνσεις στους αγρότες μεταφέρει το …κόστος στους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το μήνυμα των θεσμών μεταφέρθηκε μέσω των τεχνικών κλιμακίων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση αφού παράλληλα με τις αλλαγές προς το ..χειρότερο στο ασφαλιστικό των αγροτών έχει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις των δανειστών και για περαιτέρω μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις των ήδη συνταξιούχων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που ζητήθηκε από τους υπουργούς να αφήσουν τα κινητά τους στην είσοδο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε έντονος διάλογος όπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επέρριψαν ευθύνες στον Ευ. Αποστόλου για την εξέλιξη στο θέμα του ασφαλιστικού των αγροτών καθώς ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης είχε διαβεβαιώσει ότι οι δανειστές δεν είχαν ενστάσεις για τις κυβερνητικές προτάσεις όσον αφορά το ασφαλιστικό των αγροτών.

Ευθύνες αποδόθηκαν και στον κ. Κατρούγκαλο αλλά σε μικρότερο βαθμό ενώ στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αναζητήθηκαν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.    

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.