Σκληρή επίθεση στον Πρωθυπουργό, τον οποίο η Ν.Δ. χαρακτηρίζει ως «μοιραίο» αλλά και «γκάζια» στους βουλευτές του κόμματος προκειμένου το κόμμα να αποκτήσει ενιαία έκφραση, τουλάχιστον στα μείζονα θέματα, και πιο μαχητική στάση στη Βουλή ετοιμάζεται να εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., σήμερα το μεσημέρι. 


Σε μία περίοδο που το σύνολο των εθνικών θεμάτων παραμένουν ανοικτά και προοιωνίζονται εντάσεις, ο κ. Μητσοτάκης – χωρίς να εγκαταλείψει τη διάθεση στήριξης της εθνικής προσπάθειας για το μεταναστευτικό – αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Πρωθυπουργό, τόσο για τους χειρισμούς του ως προς τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών όσο και για τη μακρά εκκρεμότητα με την αξιολόγηση του προγράμματος, την εικόνα βαβέλ της κυβέρνησης ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις και, εν τέλει, τη βύθιση της οικονομίας στην ύφεση και της κοινωνίας στην ανασφάλεια. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να επιμείνει και στο ζήτημα της ρητορικής της κυβέρνησης απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, ειδικά στη «ρομφαία της κάθαρσης» που φέρεται να έχει σηκώσει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση του για Πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται ο τρόπος που θα επιλέξει να σχολιάσει το τελευταίο μέτωπο που άνοιξε με πρωταγωνιστές του Στ. Ψυχάρη και Παν. Μαυρίκο. 

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός δεν είναι ο μόνος που θα «ακούσει» σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται προβληματισμένος τόσο για τις «παραφωνίες» στελεχών του κόμματος σε καίρια θέματα όσο και για την αντιπολιτευτική αποτελεσματικότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κεκλεισμένων των θυρών αφού μετά τις γενικές πολιτικές τοποθετήσεις θα ζητηθεί από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη να εκπέμπεται από όλους ενιαίο μήνυμα, τουλάχιστον στα μείζονα ζητήματα, αλλά και να οργανωθεί καλύτερα η λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας ώστε η Ν.Δ. να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει επίσης καλύτερη οργάνωση των τομέων κοινοβουλευτικού ελέγχου, ειδικά των πολυπληθών, καθώς με την εξαίρεση κάποιων συντονιστών (πχ. Όλγα Κεφαλογιάννη) δεν απουσιάζει η προσπάθεια συντονισμού των βουλευτών και διατύπωσης συγκεκριμένου αντιπολιτευτικού λόγου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.