«Ντροπιαστική η κατάσταση στην Ειδομένη»


«Το κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή Ανατροπή, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο πως οι εικόνες από την Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.
«Είναι ντροπιαστική η κατάσταση της χώρας. Εκτός από τον Στρατό, το προσφυγικό αντιμετωπίζεται από μη κυβερνητικές οργανώσεις», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Η εικόνα της Ειδομένης είναι εφιαλτική ενώ παράλληλα κρύβει μνημειώδη ανικανότητα» είπε.
Στη συνέχεια  δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τα πρώτα συμπεράσματα της διαπραγμάτευσης στο προσφυγικό. «Ας κρατάμε μικρό καλάθι», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, εξέφρασε την ενόχλησή του για την ευκολία με την οποία η Ε.Ε. δέχεται τουρκικά αιτήματα, όπως είπε.
«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε πολύ σκεπτικοί για το τελικό αποτέλεσμα. Ανησυχώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για όσους μετανάστες είναι ήδη εδώ στην Ελλάδα» τόνισε ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία ελέγχει τις προσφυγικές ροές και πατάει πάνω σε αυτό.
Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ιδέα πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι είναι οι μετανάστες σημειώνοντας όμως ότι δεν θέλει να δυναμιτίσει το κλίμα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία.
Έκανε επίσης λόγο για τραγική διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό,  και αναφερόμενος εκ νέου στη Σύνοδο σημείωσε «πήραμε ελάχιστα από αυτά που περιμέναμε».
Επεσήμανε ότι ο  κ. Τσίπρας μετά από έναν χρόνο είπε κάτι αυτονόητο. «Ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλους πρόσφυγες», ενώ έστρεψε τα πυρά του κατά της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου. «Έδωσε καταστροφικά δείγματα γραφής», είπε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχει συντονιστής για την επικοινωνία και όχι για την ουσία» σημείωσε επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε «Ο πρωθυπουργός επιμένει και σήμερα να διχάζει το λαό με διλλήματα. Κάθε μέρα που περνάει, χάνω την εμπιστοσύνη μου στον πρωθυπουργό».
Σημείωσε  ότι «είναι βαθιά προσβλητικό να ταυτίζεται η Νέα Δημοκρατία με τις χώρες του Βίσενγκαρντ. Είμαστε σοβαρή φιλοευρωπαϊκή παράταξη» ξεκαθάρισε προσθέτοντας «κάνουμε μια αυστηρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση».
Για το πόθεν έσχες της συζύγου του
«Είναι αδιανόητο να αναπαράγονται στην Βουλή κίτρινα δημοσιεύματα για τα οποία η σύζυγός μου έχει κινηθεί δικαστικά. Υπάρχει μια πολύ κίτρινη προσέγγιση στο επικοινωνιακό επιτελείο του Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «κίτρινα δημοσιεύματα έρχονται με τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βουλή».
«Κανείς δεν ελέγχει το δικό μου πόθεν έσχες. Δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα. Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα αυτή την ώρα είναι να επιστρέψει στις εποχές του Αυριανισμού»ξεκαθάρισε.
Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου
Σχετικά με τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων στο έργο της δικαιοσύνης, κατήγγειλε ότι στην Ελλάδα «αμφισβητείται το κράτος δικαίου. Όλες τις ανεξάρτητες αρχές έχει προσπαθήσει να τις αλώσει η κυβέρνηση».Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως «θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Βουλή από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Τσατάνη, κάνοντας ευθέως λόγο για προσπάθειες παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.
«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στο χώρο της δικαιοσύνης» ανέφερε και πρόσθεσε«Κρίνω τον κύριο Παπαγγελόπουλο για τις σημερινές του πράξεις. Δεν με ενδιαφέρει η κομματική του διαδρομή».
Για τις σχέσεις του με πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ
Υπογράμμισε επίσης πως έχει καλές σχέσεις με όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ.«Υπάρχει μια επικοινωνία και μια καλή σχέση. Αλλά εγώ είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εγώ παίρνω τις αποφάσεις κι εγώ φέρω τις ευθύνες» σημείωσε.
Αναφορικά με τις σχέσεις του με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο τόνισε πως: «η σχέση μου με τον κ. Παυλόπουλο είναι λειτουργική. Δεν τσακωθήκαμε όπως αναφέρθηκε. Είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας και είμαι πρόεδρος της ΝΔ και οφείλουμε, θεσμικά να συνεργαστούμε».
Επιβεβαίωσε πως συναντήθηκε με την Άννα Διαμαντοπούλου τονίζοντας «πως κάνουμε ορισμένα ανοίγματα, δεν κάνουμε συμφωνίες για εκλογές».
Οικουμενική ή εκλογές;
Επανέλαβε πως ανάμεσα στο ενδεχόμενο οικουμενικής ή εκλογών, διαλέγει το δεύτερο και διαμήνυσε ότι η ΝΔ δενσυμμετέχει σε κοινό σχήμα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Μας χωρίζει πραγματικά άβυσσος. Όχι με την κυρία Γεννηματά δεν μας χωρίζει άβυσσος, όπως ίσως εκείνη νομίζει». Διευκρίνισε πάντως πως δεν ζητάει εκλογές.
«Δεν πρόκειται να αναλώσω τις δυνάμεις μου να ζητάω εκλογές. Αν ο κύριος Τσίπρας πέσει, θα πάμε σε εκλογές»είπε και τόνισε πως δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει προσφυγή στις κάλπες. Πάντως υποστήριξε ότι «εάν προέκυπταν εκλογές θα ήταν καλοδεχούμενες. Δεν θα έχυνα μαύρο δάκρυ» τόνισε και πρόσθεσε:
«Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός. Αλλά να γίνω ένας καλός πρωθυπουργός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αυτή είναι και η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε.
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, εκτίμησε πως ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να περικόψει συντάξεις. Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση. «Γιατί καθυστέρησε για πέντε μήνες;» διερωτήθηκε και τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι εις βάρος της χώρας. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.