Η Δημοτική Αρχή αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συμμεριζόμενη τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές οικογένειες ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, θέτει ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δημιουργώντας ένα δίκτυο κοινωνικών δομών και δράσεων για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης, κ. Αναστάσιου Μαυρίδη, το ποσό των δωροεπιταγών που διατίθεται στους δικαιούχους για αγορές από σούπερ μάρκετ τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αυξήθηκε κατά 5.000€, δηλαδή από 10.000€  σε 15.000€. Επίσης, κατόπιν αξιολόγησης των αιτημάτων από την κοινωνική υπηρεσία, 150 οικογένειες, ενόψει του Πάσχα, παρέλαβαν την δωροεπιταγή τους, ύψους 50€, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους έχουν μηδενικά και χαμηλά εισοδήματα βάσει της φορολογικής τους δήλωσης. Να σημειωθεί βέβαια ότι και για τις δωροεπιταγές έχει αυξηθεί το ποσό από τα 39€ στα 50 €.

Ευελπιστώντας ότι μέσω της συλλογικότητας, της ανάπτυξης αισθήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και της συντονισμένης προσπάθειας  μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανακούφιση τω ν συνανθρώπων μας που έχουν περάσει την «κόκκινη γραμμή», συνεχίζουμε με όραμα την διαμόρφωση μιας δικαιότερης κοινωνίας και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.