Η ΝΔ έτοιμη για πιθανό εκλογικό αιφνιδιασμό  - Κεντρική Εικόνα


Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για τη Νέα Δημοκρατία, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, την στάση των εταίρων και των δανειστών, αλλά και εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων που εικάζεται ότι προωθεί η κυβέρνηση.
Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί η άποψη ότι η τακτική της κυβέρνησης κρύβει κινδύνους για το μέλλον της χώρας και δεν αποκλείουν το σενάριο της ηρωικής εξόδου μέσω εκλογών. Μάλιστα εκτιμούν ότι το ταξίδι Τσίπρα στην Ευρώπη και οι απειλές περί μονομερούς νομοθέτησης απευθύνονται στο εσωτερικό των κυβερνητικών κομμάτων, δρομολογώντας ένα επικίνδυνο για τα συμφέροντα της χώρας παιχνίδι στο οποίο καταφεύγει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι το αιφνιδιαστικό ταξίδι του πρωθυπουργού, που αποτέλεσε την αφορμή για να μετατεθεί για την Παρασκευή η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα χρέη κομμάτων και ΜΜΕ, οργανώθηκε επειδή αντιλήφθηκαν στο Μαξίμου το βαρύ κλίμα υπό το οποίο θα γινόταν η αντιπαράθεση.
Χωρίς να αποκλείουν εντελώς το σενάριο της απόπειρας για ηρωική έξοδο μέσω εκλογών, η κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί μεταξύ των στελεχών της ΝΔ είναι ότι «οι απειλές περί μονομερούς νομοθέτησης τις οποίες εκτόξευσαν οι τρεις υπουργοί για να δικαιολογήσουν τη διακοπή των διαπραγματεύσεων έχουν επικοινωνιακή και μόνον διάσταση που μάλιστα απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας και περισσότερο στο εσωτερικό των κυβερνητικών κομμάτων».
Γι΄  αυτό και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος παρομοίασε την κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Ε. Τσακαλώτου, Γ. Κατρούγκαλου και Γ. Σταθάκη με «παράσταση που δεν κόβει εισιτήρια», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επαναλαμβάνει την τακτική του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη, κινούμενη μεταξύ «σύγκρουσης» και «συνθηκολόγησης».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.