Η δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020  αυτό τον καιρό γιορτάζει τα δύο χρόνια της παρουσίας της στα δημοτικά δρώμενα της Πόλης μας με διάφορες εκδηλώσεις. Παίρνουμε αφορμή από αυτή μας την επέτειο και κάνουμε μια αναδρομή σ αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν και στα όσα συνέβησαν στην Πόλη μας στο χρονικό αυτό διάστημα που πέρασε.
                          Αρχικά είχαμε νέες Δημοτικές εκλογές, πριν ακριβώς δύο χρόνια, οι οποίες ανέδειξαν ένα καινούργιο Δημοτικό Συμβούλιο πολλά υποσχόμενο στους συμπολίτες μας για μια  νέα πορεία στο Δήμο μας κι αυτό γιατί απαρτίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό του από νέους Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν αποφασίσει να εργαστούν με όρεξη και ανιδιοτέλεια για το καλό της Πόλης μας.  Και δεν ισχύει αυτό μόνο για την συμπολίτευση, αλλά και για όλες τις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους αντίστοιχους Δημοτικούς Συμβούλους που διαθέτουν. Όλοι ανεξαιρέτως  τότε  μας ενέπνεαν μια αισιοδοξία πως πράγματι κάτι θα αλλάξει  και ο Δήμος μας θα πορευθεί με νέες ιδέες από νέους ανθρώπους στο μεγαλύτερο ποσοστό του.
                         Η Δημοτική μας Ομάδα που εκείνες τις μέρες ιδρυόταν δεν είχε άλλο σκοπό παρά με τις μικρές της τότε δυνάμεις να τείνει χέρι βοήθειας και συμπαράστασης προς το Δημοτικό Συμβούλιο, εργαζόμενη και προτείνοντας λύσεις σε όλα τα φλέγοντα θέματα. Άλλωστε όλοι εμείς τίποτα δεν διεκδικούσαμε γιατί απλά δεν είχαμε εκπροσώπηση σε αυτό, καθότι δημιουργηθήκαμε μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Πιστεύαμε και εξακολουθούμε να το πιστεύουμε πως η σύμπνοια, η ειλικρινής συνεργασία, η αγάπη μεταξύ μας και η όρεξη για δουλειά θα ήσαν τα στοιχεία εκείνα που θα μας ένωναν όλους, παραμερίζοντας τις όποιες ενδοπαραταξιακές  διαφορές και αντιλήψεις, που άλλωστε δεν πρέπει εξ ορισμού να υπάρχουν, Γρήγορα όμως καταλάβαμε πως  η άλλη χείρα που περιμέναμε να σφίξουμε με κάθε καλή διάθεση δεν ήρθε ποτέ, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές.
                         Η καχυποψία, η προκατάληψη και η άγονη ανταγωνιστικότητα ήσαν τα στοιχεία εκείνα που γρήγορα μας απομάκρυναν, ενώ εμείς με τα δείγματα γραφής μας προσπαθούσαμε να εκθειάσουμε τα καλά και να κρίνουμε πάντα με επιείκια τα τυχόν λάθη! Άλλωστε είναι βασική μας αρχή και ένας από τους βασικούς λόγους της ύπαρξής μας,  η ειλικρινής συνεργασία  γιατί οι καιροί το απαιτούν και το επιτάσσουν. Πόσο πράγματι τόσο διαφορετικά θα ήσαν τα δημοτικά δρώμενα της Πόλης μας αν όλοι μας παραμερίζαμε τους εγωισμούς μας και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και εργαζόμασταν μόνο για το κοινό καλό και το συμφέρον αυτής της Πόλης που όλοι μας διατεινόμεθα πως αγαπάμε παθολογικά
                        Αυτές οι λίγες σκέψεις μας διακατέχουν  αυτές τις μέρες  που η Δημοτική μας Ομάδα γιορτάζει τα δύο χρόνια από την ίδρυσή της. Είμαστε όμως από τη φύση μας αισιόδοξοι!!  Πιστεύουμε πως υπάρχει καιρός για αλλαγή πλεύσης και χάραξης αυτής της νέας πορείας που όλοι οι συμπολίτες μας περιμένουν. Δεν είναι καιρός να μεμψιμοιρούμε. Ελπίζουμε πως οι κακές μέρες έχουν παρέλθει οριστικά!  Ας ενώσουμε  τις δυνάμεις μας και ας εργαστούμε με αγάπη και ανιδιοτελή προσφορά. Το μπορούμε όταν το θελήσουμε όλοι μας!  Το απαιτούν οι συμπολίτες μας! Και να ξέρετε Αγαπητοί Άρχοντες του Δήμου μας " Ο δρόμος προς την αποτυχία είναι γεμάτος από καλές αποφάσεις ανεκτέλεστες!!"  Μη γένοιτο!!!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.