Κάτω στον Πειραιά …στα Βοτσαλάκια

Από 1η Μαΐου ξεκίνησε και φέτος η τυπική διάρκεια της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, την οποία συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για 21η χρονιά. Ήδη, και παρά την ανάπαυλα των πασχαλινών διακοπών, χιλιάδες εθελοντές έχουν προγραμματίσει καθαρισμούς σε όλη τη χώρα, δίνοντας το σύνθημα για μαζική συμμετοχή και κοινή προσπάθεια ενάντια στην θαλάσσια ρύπανση, μέσα από την κλασικότερη εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει τον πρώτο κεντρικό του καθαρισμό, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., στην παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά. Η συμμετοχή του Δήμου Πειραιά εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016». Στη δράση θα συμμετάσχουν μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και του Δήμου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά, παιδιά από τις σχολές της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τις ακαδημίες κολύμβησης του Ολυμπιακού, αθλητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς της πόλης, ενώ στη δράση θα λάβει μέρος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κ. Ευάγγελος Κουκιάσας δήλωσε: «Η επιλογή της συγκεκριμένης παραλίας έχει ως στόχο να υπογραμμίσει την αυξημένη σημασία της διαφύλαξης των ακτών που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό, να παροτρύνει τους πολίτες να προστατεύσουν τον φυσικό πλούτο της πόλης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.