Λυκόβρυση Πεύκη 2020
 Μία από τις βασικές αρχές οι οποίες πρέπει να διέπουν την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική στην πράξη πολιτική. Θεωρούμε πως αυτό ακριβώς είναι η πεμπτουσία της ύπαρξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στους πολύ δύσκολους καιρούς που όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας βιώνουν. χωρίς να παραβλέπουμε πως και η ίδια ζει και πορεύεται μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και ανυπέρβλητων οικονομικών δυσκολιών, πιστεύουμε όμως πως η άμεση προτεραιότητα ουσιαστικής βοήθειας και ανακούφισης των συμπολιτών μας είναι δείκτης σωστής πορείας δράσης όλων των δραστηριοτήτων της.
                         Οι πιο πάνω παραδοχές, που δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης, αποκτούν μια ανεπανάληπτη επικαιρότητα αυτόν τον καιρό που τα σύννεφα των οικονομικών αδιεξόδων των συμπολιτών μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα επιβίωσης. Μέσα σ αυτό λοιπόν το κλίμα στο Δήμο μας υπάρχει ένα σοβαρό κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα, αυτό του αιτήματος των γονέων των νηπίων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών για τη μείωση των τροφείων που αυτοί δίνουν για τη λειτουργία τους.
                         Είναι ένα θέμα που απασχολεί τους γονείς εδώ και μήνες  και με το οποίο έχουν ασχοληθεί διεξοδικά και έχουν κάνει σχετικές μελέτες και εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο, πάντα κινούμενοι σε πολύ ρεαλιστικές και εμπεριστατωμένες μελέτες, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν και αυτοί όσο μπορούν στην εύρυθμη λειτουργία των Δημοτικών Σταθμών. Αλλά όσο και αν υπάρχουν καλές προθέσεις, αυτές εξανεμίζονται όταν τους γονείς τους πνίγουν καθημερινά τα  ανυπέρβλητα οικογενειακά οικονομικά τους αδιέξοδα. Και εδώ ακριβώς ο ρόλος του Δήμου είναι καθοριστικός και ουσιαστικός, κάνοντας την οποιαδήποτε δυνατή θυσία για το καλό των εκκολαπτόμενων νέων μικρών συμπολιτών μας.
                          Έτσι η τοπική μας κοινωνία και οι Άρχοντές της πρέπει να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή κατανόηση για το αίτημα αυτό των γονέων και να μειώσουν τα τροφεία κατά 45.000 Ευρώ σε ετήσια βάση, όπως ακριβώς έχουν ήδη προτείνει οι γονείς προς το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ και που τελικά απαιτεί την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας
                         Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Άρχοντες!!
Το αίτημα αυτό των γονέων ούτε αντιπολιτευτική χροιά έχει ούτε κινείται ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Απεναντίας  η υιοθέτησή του εκ μέρους σας, βρίσκοντας τρόπους χρηματοδότησης της μείωσης, θα προάγει την κοινωνική σας ευαισθησία και αλληλεγγύη, ιδιαίτερα προς τη μερίδα εκείνη των συμπολιτών μας, νέοι στην ηλικία κατά τεκμήριο γονείς, που υφίστανται ανάγλυφα τα αποτελέσματα της οικονομικής δυσπραγίας που όλοι μας ζούμε καθημερινά.
                        Προσδοκούμε στη θετική επί του θέματος επιλογή της ψήφου σας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.