Με μια λιτή, αλλά  συμβολική εκδήλωση για την έκφραση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς  μιας ολόκληρης πόλης, ο Δήμος Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, τίμησαν χθες,   φορείς, συλλογικότητες και πολίτες του Πειραιά για την εθελοντική τους προσφορά  στους πρόσφυγες, που ήταν εγκατεστημένοι  στο λιμάνι, όλο αυτό το διάστημα.

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους φορέων και στους πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε η εκδήλωση, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
σας καλωσορίζω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι είστε σήμερα μαζί μας σε αυτή την λιτή εκδήλωση για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους, οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά τη βοήθειά τους στην αντιμετώπιση της έκτακτης και πολύ δύσκολης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί τους προηγούμενους μήνες με την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στους χώρους του Ο.Λ.Π., στο λιμάνι του Πειραιά.

Όλοι εμείς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά περίπλοκη και πρωτόγνωρη κατάσταση για την πόλη, αλλά και για τη χώρα.

Ο Δήμος Πειραιά από την πρώτη στιγμή που άρχισε να εντείνεται η κατάσταση με τις προσφυγικές ροές, ιδιαίτερα μετά το δυσάρεστο κλείσιμο των βορείων συνόρων, έδειξε θετική διάθεση στο να βοηθήσει στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων στη διαχείριση της κατάστασης. Τόσο στην απόφαση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας στο Σχιστό, όσο και μετέπειτα με την καθημερινή έλευση και παραμονή χιλιάδων ανθρώπων μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.Π.
Παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις που υπήρχαν σε σχέση με το αν ήταν κατάλληλες ή όχι οι υποδομές για τη παραμονή των μεταναστών και προσφύγων, σε σχέση με τον χρόνο παραμονής τους ο οποίος επιμηκύνθηκε, σε σχέση  με τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι φιλοξενήθηκαν τελικά σε αυτές τις εγκαταστάσεις, αναλάβαμε πρωτοβουλίες κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον συντονισμό της συγκέντρωσης και διανομής ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής. Ο Πέτρος Κόκκαλης, ανέλαβε επικεφαλής της προσπάθειας από πλευράς Δήμου Πειραιά, με σχεδόν 24ωρη παρουσία για πάνω από έναν μήνα στους χώρους του Ο.Λ.Π. και βρισκόταν σε διαρκή συνεργασία με την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους Πρόσφυγες και τον κ. Σωτήρη Αλεξόπουλο, με την Περιφέρεια και όλους εσάς,  προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όμως τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί μόνο από τον Δήμο, εάν δεν υπήρχε η δική σας συνδρομή και προσφορά.

Χάρη στη δική σας προσφορά καταφέραμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να καλύπτουμε καθημερινά τις ανάγκες σίτισης χιλιάδων ανθρώπων. Η ανταπόκριση στην έκκλησή μας για προσφορά ήταν μεγαλειώδης και σίγουρα συγκινητική από όλη την πόλη του Πειραιά. Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ξεπερνώντας τον εαυτό της προσέφερε πάνω από 70.000 μερίδες φαγητού, τα εστιατόρια της πόλης μας προσέφεραν περίπου 1.000 μερίδες φαγητό ημερησίως, ακόμα και κουζίνα στήθηκε από εθελοντές, οι οποίοι μαγείρευαν σε καθημερινή βάση για να καλυφθούν οι ανάγκες. Μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π. γινόταν η συγκέντρωση και η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία κατέφθανε καθημερινά στον Δήμο, είτε από μεγάλες επιχειρήσεις, είτε από απλούς πολίτες. Φορείς της πόλης μας, σύλλογοι, σχολεία και πολλοί άλλοι βρέθηκαν εθελοντικά στους χώρους του Ο.Λ.Π. για να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια η οποία θα μπορούσε να κάνει ευκολότερη τη διαβίωση των ανθρώπων εκεί.

Σε αυτή την προσφυγική κρίση η οποία ταλανίζει ακόμα, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά την Ευρώπη και ολόκληρη την υφήλιο, οι Έλληνες στην πλειονότητά τους επέδειξαν και επιδεικνύουν ένα μοναδικό αίσθημα αλληλεγγύης και αυτό μας κάνει υπερήφανους. Ο Πειραιάς για ακόμη μια φορά στην ιστορία του άνοιξε την αγκαλιά του σε ανθρώπους οι οποίοι ξεριζώθηκαν από τα σπίτια και τις πατρίδες τους, σε ανθρώπους μόνους, σε οικογένειες, σε ασυνόδευτα μικρά παιδιά.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την προσφορά σας. Όπως όλοι γνωρίζετε, η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο λιμάνι δεν έχει εξομαλυνθεί πλήρως. Υπάρχουν περίπου 1.000 ακόμη άνθρωποι αυτή τη στιγμή στο Λιμάνι. Και σε αυτή την περίπτωση εθελοντές εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί καθημερινά και να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια.

Όλοι μαζί και ο καθένας με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα, παρά την  μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια και ήρθε να προστεθεί το προσφυγικό ζήτημα το οποίο επιδεινώνει ακόμη περαιτέρω την κατάσταση. Εμείς ως Δημοτική αρχή το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε σε αναγνώριση της προσφοράς σας είναι η σημερινή τιμητική εκδήλωση, η οποία έγινε μετά από εισήγηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι ενωμένος όλος ο Πειραιάς, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις μπορεί να είχαμε για τη διαχείριση της κρίσης αυτής. Βάλαμε τα δυνατά μας και βγάλαμε ασπροπρόσωπους τους φορείς που εκπροσωπούμε, αλλά και εμείς ως συντονιστικό όργανο του Δήμου.  Είναι ένα καλό απόγευμα για τον Δήμο Πειραιά. Μαζί, μπορούμε να λύσουμε και άλλα προβλήματα και παθογένειες της πόλης. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε, μέσα από συνέργειες,  να καταφέρουμε να αλλάξουμε τη μοίρα της πόλης και μακάρι να εξομαλυνθεί και η κατάσταση στο σύνολο της χώρας. Σας ευχαριστώ. Να είστε όλοι καλά».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών κα Χάρις Ζηλάκου, στο χαιρετισμό της, υπογράμμισε:
«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα, ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πειραιά,  να σας καλωσορίζω στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβούλιου.
Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών βρίσκεται σήμερα εδώ με σκοπό  να απονείμει  έπαινο στους φορείς,  στις επιχειρήσεις και στους πολίτες της πόλης μας,   ως συμβολική πράξη ανάδειξης και αναγνώρισης  της ευαισθητοποίησης τους στο προσφυγικό ζήτημα όπου με  τη συμβολή τους και την εθελοντική προσφορά τους βοήθησαν στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης για την προσφυγική κρίση του 2016.

Σας  ευχαριστούμε  θερμά  για τη ευγενική  προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, τους προηγούμενους μήνες.

Η αλληλεγγύη,  η αλληλοβοήθεια , ο εθελοντισμός είναι ύψιστης σημασίας χαρακτηριστικά ανθρωπισμού.

Οι άνθρωποι αυτοί  είναι συνάνθρωποι μας όπου έχουν
 ίσα  δικαιώματα,    και σκοπός όλων μας,  είναι  να είμαστε κοντά στους πρόσφυγες και στους μετανάστες με όσα μέσα διαθέτουμε και μπορούμε  για τις οικογένειες τους και κυρίως για τα παιδιά,   την πιο ευάλωτη ομάδα πού  μεταφέρουν την ελπίδα.
Για αυτό  Θα ήθελα να ευχαριστήσω  όλους τους φορείς  και τους εθελοντές της πόλης μας για την προσφορά και τη συνεισφορά τους σε αυτό το δύσκολο έργο που προσφέραμε από καρδιάς.
 Τέλος να ευχαριστήσω θερμά  το Δήμαρχο  Πειραιά, τον κ. Γιάννη Μώραλη,  τον κ. Πέτρο Κόκκαλη  για την  στήριξη και την αρωγή τους.
Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης  Μεταναστών κ. Πέτρος Κόκκαλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σημείωσε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που βλέπω γνωστά πρόσωπα. Πρόσωπα με τα οποία μοιραστήκαμε στιγμές σπουδαίες, αλλά και δύσκολες για αρκετό καιρό. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου προσωπικά και από τη θέση αυτή να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε. Παρ’ όλη την τιτάνια και σπουδαία προσπάθεια με την οποία η πόλη, οι πολίτες της και οι συλλογικότητές της κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την πολύ κρίσιμη αυτή κατάσταση, που δημιουργήθηκε στο λιμάνι, τους μήνες που περάσανε - και που υφίσταται ακόμα και σήμερα που μιλάμε – ως Δήμος Πειραιά και ως Αντιπεριφέρεια Πειραιά και με όλους τους αρμόδιους φορείς, οφείλουμε πολύ γρήγορα να θωρακιστούμε θεσμικά.

Με τη θεσμική θωράκιση θα  έχουμε τη δυνατότητα σε μία μάλλον όχι απίθανη περίπτωση που κάτι τέτοιο επαναληφθεί στο μέλλον, να μπορέσουμε να αντιδράσουμε ακόμα καλύτερα και να προσφέρουμε υπηρεσίες περισσότερες από αυτές που - με τη συμμετοχή όλων εδώ - προσφέραμε. Εννοώ με αυτό ότι πέραν από ένα πιάτο φαγητό και μια πρόσβαση σε μία ιατρική και μία νομική υπηρεσία - απευκταίο βέβαια – αλλά εάν ξανασυμβεί, να μην αφήσουμε τόσους χιλιάδες ανθρώπους σε μια προβλήτα για τόσο καιρό. Ιδιαίτερα βέβαια ως Δήμος με την ενεργοποίηση της Χάρης Ζηλάκου, του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και όλων των παρατάξεων πολύ γρήγορα ενεργοποιήσαμε το μόνο θεσμικό εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, ένα σώμα το οποίο είναι συμβουλευτικό προς τον Δήμαρχο και έχει στόχο να κινητοποιήσει της δυνάμεις του Δήμου, ούτως ώστε να παρέχονται κάποιες υπηρεσίες σε μετανάστες και πρόσφυγες – πράγμα το οποίο όλες οι πόλεις στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει να κάνουν και να το κάνουμε καλύτερα.

Αυτή η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη, θα έλεγα, δράση του Συμβουλίου ένταξης Μεταναστών. Γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία γιορτάστηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, οπότε εμείς την εορτάζουμε σήμερα, και πιστέψαμε ότι  είναι μια καλή ευκαιρία για να τιμήσουμε ως Δήμος Πειραιά όλους εσάς που αποτελείτε - θα έλεγα – ένα μικρό υποσύνολο των ανθρώπων που βοήθησαν. Είχαμε μια δύσκολη απόφαση και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να μας συγχωρήσουν και να μας συμπαθάνε όσοι δεν βρίσκονται εδώ σήμερα. Αυτό έγινε «καλή τη πίστη», διότι χρησιμοποιήσαμε τη γνώση που είχαμε εμείς στα χέρια μας, μία γνώση, η οποία λόγω του χαοτικού και ευέλικτου της κατάστασης,  που επικρατούσε και επικρατεί στο λιμάνι, δεν μπορούσε να είναι ποτέ πλήρης. Πιστεύω ότι όταν τελειώσει η κρίση στο λιμάνι, όταν θα αδειάσει και η πέτρινη αποθήκη, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλύτερο απολογισμό. Άλλωστε  αυτός είναι και ο λόγος που δεν είναι σήμερα μαζί μας και ο Σωτήρης Αλεξόπουλος διότι χθες άδειασε η Πύλη  Ε1 και οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στην πέτρινη αποθήκη. Δυστυχώς δεν έχουν μεταφερθεί και οι τουαλέτες ακόμα, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Παρ’ όλα αυτά όπως είπε και ο Δήμαρχος αυτό ήταν ένα καλό απόγευμα για την πόλη του Πειραιά, διότι συμβολίζει μία ετερογενή θα έλεγα ομάδα, έναν ετερογενή πληθυσμό της πόλης, αλλά όμως ένα σύνολο ανθρώπων της πόλης, οι οποίοι έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον και κινητοποιήθηκαν για ένα κοινό σκοπό.   Νομίζω ότι αυτός είναι ο οδηγός. Και επίσης να πω ότι η σημερινή βράβευση προσπαθήσαμε - και πιστεύω ότι αυτός είναι ο ρόλος μας – να απευθυνθούμε σε φορείς και συλλογικότητες της πόλης του Πειραιά και γ» αυτό απουσιάζουν από τη βράβευση οι χιλιάδες πολίτες από όλη την Αττική, από όλη την Ελλάδα, από όλο τον κόσμο, οι οργανισμοί από όλη την Ελλάδα, όπως τυπικά να πω « ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», δεν θέλω να μην αναφέρω κάποιον - ήταν πάρα πολλοί και όταν με το καλό όπως είπαμε τελειώσει θα μπορέσουμε να κάνουμε και κάτι ξανά. Είχαμε πάρα πολλούς απρόσμενους και σημαντικούς βοηθούς, τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια.

Να συμφωνήσω με τον Δήμαρχο ότι αυτός είναι ένας οδηγός για πολλά πράγματα στην πόλη μας και να ευχηθώ το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών στο μέλλον να μπορέσει να αποκτήσει μια δραστηριότητα κι ένα ρόλο πολύ πιο κρίσιμο και χρήσιμο. Σε αυτό θα χρειαστούμε βοήθεια. Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών είναι σύμφωνα με τον νέο του Οργανισμό ανοικτό στη συμμετοχή συνεργαζόμενων μερών. Άρα αυτό είναι κάτι που θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας ζητήσουμε να βρεθείτε στο πλάι και να συνδράμετε και εσείς από την πλευρά σας. Και να πω επίσης ότι τα βραβεία που βρίσκονται μπροστά μας, απευθύνονται σε εσάς που ήσασταν εσείς που εμείς γνωρίζαμε, ο Σωτήρης Αλεξόπουλος και η Παμπειραϊκή Επιτροπή Αλληλεγγύης έχουν μια πολύ μεγαλύτερη λίστα. Δεν θα αναφέρουμε τι έκανε ο καθένας γιατί ξέρετε τι κάνατε, ξέρετε ποιοι είστε και γιατί βραβεύεστε. Σας ευχαριστώ πολύ».  

Στην τιμητική εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Μελάς και Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Τάκης Αβραμίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και πολίτες που τιμήθηκαν από το Δήμο.




ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ:
Α/Α
ΦΟΡΕΙΣ
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ
1
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΟΛΠ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
ΛΕΟΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
4
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
το βραβείο παρέλαβε ως εκπρόσωπός του, ο  ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε.»
5
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
6
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΓΡΑΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
8
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
9
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Κ.Α.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ
ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
ΔΡΙΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
11
ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΜΑΧΟΥ
12
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΡΥ ΕΛΕΝΗ
13
ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΑΓΑΠΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
14
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ CAVO DORO
ΦΩΤΑΚΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
15
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗΣ
ΔΟΥΡΑΜΠΕΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
16
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ JIMY FISH
ΤΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
17
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΑΡΟΥΛΚΟ
ΔΑΡΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ
18
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ COSA NOSTRA
ΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
19
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΒΕΡΓΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ
ΒΕΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
20
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ
ΚΑΝΤΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
21
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΨΑΡΟΣΚΑΛΑ
ΚΑΛΦΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
22
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ BELLE AMIE
ΤΖΙΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
23
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΜΜΟΣ & ΠΑΡΑΓΚΑ
ΓΑΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
24
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ
ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
25
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΡΑΚΑΔΙΚΟ
ΒΙΤΣΟΡΟΓΛΟΥ ΚΡΙΣΤΑ
26
ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ   Ο ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
27
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
28
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ Δ.Ο. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ
ΖΗΛΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ
29
Α.Π.Ο. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ – ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
30
ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ CURVES
ΧΡΥΣΑΦΟΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
31
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ Α.Ε.
Κυρία ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ
32
ΕΤΑΙΡΕΙΑ PHOENIX SHIPPING & TRADING S.A
ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
33
ΕΤΑΙΡΕΙΑ LLOYDS
...

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.