Επίθεση Μόναχο: Μητσοτάκης – Η σκέψη μας στις οικογένειες των θυμάτων
Σημάδια κατάρρευσης της κυβερνησης εντοπίζουν στη ΝΔ, με τους στενούς συνεργάτες του Κυριακου Μητσοτάκη να έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου. Στη σύσκεψη που έγινε στη Συγγρού την επόμενη της ψήφισης του εκλογικού νόμου, τα γαλάζια στελέχη εκτίμησαν οτι η αποτυχία του Αλέξη Τσιπρα να συγκεντρώσει 200 ψήφους για την "απλή αναλογική", ηταν "δεινή κοινοβουλευτική ήττα".
 Στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Τσιπρας στο επόμενο διάστημα θα κάνει κάποιες απεγνωσμένες κινήσεις προκειμένου να μπορέσει να κρατηθεί στην εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν τη σημερινή "φιέστα" οπως τη χαρακτηρίζουν, του κ. Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση, στο προαύλιο της Βουλής. Ωστόσο, σημείωνε, ο ίδιος συνεργάτης, οι πολίτες πλέον δεν παρακολουθούν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του κ. Τσίπρα.
Σε επίπεδο πολιτικής ουσίας, στη ΝΔ, στέλνουν το μήνυμα προς το Μεγαρο Μαξίμου, οτι θεσμικά παιχνίδια με το Σύνταγμα δεν θα γίνουν ανεκτά, ενώ σημειώνουν οτι η συναίνεση που επικαλείται ο πρωθυπουργός ειναι προσχηματική καθώς με την πολιτική συμπεριφορά του, εχει τινάξει στον αέρα κάθε τέτοια πιθανότητα. Αντ´ αυτού, από τη Συγγρου διαβλέπουν "άγχος και νευρικότητα" στον κ. Τσίπρα δεδομένου, οπως λένε, οτι εχει καταλάβει και ο ίδιος οτι καταρρέει.
Λόγω αυτής της κατάστασης, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λένε οτι υπάρχει και ένδοια στην παραγωγή πολιτικής απο την πλευρά της κυβέρνησης και για αυτο χθες, οπως σημειώνουν, ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου στο μήνυμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας κατέφυγαν σε λογοκλοπή των κεντρικών εννοιών της "νεας Μεταπολίτευσης" και της "Ελλάδας του 2021" που είχε παρουσιάσει ο κ. Μητσοτακης στο 10 Συνέδριο του κόμματος τον Απρίλιο.
Στη ΝΔ θεωρούν οτι ο πρωθυπουργός, θα βρεθεί σε πολυ δύσκολη θέση και αύριο το πρωί, κατα τη διάρκεια της συζήτησης που εχει προγραμματιστεί στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, καθώς θα κληθεί απο τον κ. Μητσοτάκη να δώσει μια σειρά απαντήσεων για την τραγική περίοδο των πρώτων έξι μηνών του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ωστόσο γνωρίζουν οτι το σχετικό αίτημα της ΝΔ, δεν πρόκειται να περασει απο την κυβερνητική πλειοψηφία και για αυτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται να προαναγγείλει οτι η σύσταση της Επιτροπής θα προχωρησει κανονικά απο τον ίδιο, οταν θα εχει τη δυνατότητα αμέσως μετά τις εκλογες για δυο λόγους: για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια και για να να μην διανοηθεί ποτέ ξανα να παίξει εις βάρος της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.