Photo published for ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
΄Ενα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του Αυγούστου κάθε χρόνο είναι τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων τελειόφοιτων και αποφοίτων της Γ ΄Λυκείου που τα περιμένουν με μεγάλη αγωνία χιλιάδες υποψήφιοι σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών-συμπολιτών μας που προέρχονται από τα τρία Λύκεια της Πόλης μας.
                       Είναι πάντα τα αποτελέσματα αυτά η δικαίωση των κόπων και των φιλότιμων προσπαθειών των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών της Πόλης μας και των γονέων τους που στάθηκαν για ένα και ίσως και παραπάνω χρόνια δίπλα στα παιδιά τους ενισχύοντάς τα στο δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της μάθησης και της γνώσης, κάνοντας τις οποιεσδήποτε θυσίες για την επίτευξη αυτού του στόχου.
                       Έτσι σήμερα αυτές οι προσπάθειες δικαιώνονται! Κόποι και αγωνίες ετών επιβραβεύουν τους νέους εκκολαπτόμενους επιστήμονες της πατρίδας μας. Μια θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας είναι η επιβράβευση, αλλά και η αρχή νέων αγώνων για την κατάκτηση της γνώσης, της επιστήμης και της αρετής, προσόντα απαραίτητα, αλλά όχι πάντα εξασφαλίζοντας την ποθούμενη επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι η αρχή μιας μεγάλης ανηφορικής πορείας, στους δύσκολους από κάθε άποψη καιρούς μας, οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν ανασταλτικά στα όνειρα και στους στόχους της νέας γενιάς.
                     Η διαπίστωση αυτή, που άλλωστε είναι μια αδιάσειστη πραγματικότητα σήμερα, κάνει τη σημερινή επιτυχία των νέων φοιτητών  της Πόλης μας να πρέπει να την θεωρούν ως αρχή νέων αγώνων και προσπαθειών από κάθε άποψη. Να συνειδητοποιήσουν πως απαιτούνται ασυνήθιστες προσπάθειες μάθησης και κατάρτισης, γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και η αγορά εργασίας μικρή και στενή για τη χώρα μας. Είναι λοιπόν αναγκαία συνθήκη ο διαρκής αγώνας της μάθησης και της κατάρτισης. Γιατί οι καταρτισμένοι και οι καλοί επιστήμονες επιβιώνουν κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες. Αρχή νέων αγώνων λοιπόν η σημερινή επιτυχία των νέων φοιτητών της Πόλης μας.
                    Και κάτι γι αυτούς που δεν πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο εισόδου! Η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες για νέες προσπάθειες. Χρειάζεται θέληση, πείσμα και πίστη στους στόχους, όταν αυτοί υπάρχουν πραγματικά. Η δεύτερη ευκαιρία αξίζει πολλές φορές περισσότερο από την πρώτη!!
                   Η δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ  2020  εύχεται στους νέους φοιτητές μας καλή σταδιοδρομία με υγεία και δύναμη στις νέες τους προσπάθειες, αφού φυσικά συγχαρεί τους δασκάλους και τους γονείς που μόχθησαν μαζί τους. Και μια ειδική ευχή: ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ . Νομίζουμε πως είναι η καλύτερη ευχή για όλους μας!!
                   ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ!!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.