lykpefk1202021111111111111111.jpg
   Ένα από τα ζητούμενα κάθε φορά που πραγματοποιούνται εκλογές για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχόντων σε όλη την Ελλάδα είναι ο μη εναγκαλισμός τους με τα πολιτικά κόμματα και η μη καθοδήγησή  τους από αυτά. Αποκτά πάντα αυτό το αίτημα, όταν γίνονται Δημοτικές εκλογές, μια γραφικότητα κι αυτό γιατί όλοι θεωρητικά το υπόσχονται, αλλά δυστυχώς δεν το τηρούν, τρέχοντας να επιβιβαστούν στο άρμα των πολιτικών κομμάτων για την επί του ασφαλούς εκλογή τους, υποστηριζόμενοι ποικιλοτρόπως από αυτά.
         Οι δεσμεύσεις πολλές και οι συναλλαγές ακόμα περισσότερες, ειδικά όταν οι νέοι Δημοτικοί Άρχοντες εκλέγονται τοιχιζόμενοι κάτω από τη σημαία κάποιου πολιτικού κόμματος. Η ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται γράμμα κενό και απλησίαστος στόχος. Κάτω όμως από αυτές τις προϋποθέσεις η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι Αυτοδιοίκηση, αλλά ένα <υποκατάστημα> των πολιτικών κομμάτων και των πάσης φύσεως μηχανισμών τους.
         Θεωρούμε πως μια πραγματικά ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να εργαστεί  εποικοδομητικά για το καλό των πολιτών των τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπεί. ΄Έτσι η Δημοτική κίνηση ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020   στη συνεδρίασή της  Εκτελεστικής της Επιτροπής της  5/9/16 ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, μιας και βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας νέας δημαρχιακής διετίας. Συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε πολύ στην προσπάθειά μας να βρούμε τρόπους οι οποίοι θα εξασφαλίσουν την ανεξαρτητοποίηση στην πράξη των δημοτικών Αρχόντων γενικά από τις κομματικές εξαρτήσεις και τις πάσης φύσεως καθοδηγήσεις τους,
Πρέπει βέβαια να τονίσουμε, προς άρση κάθε παρεξήγησης, πως τιμούμε και υπολογίζουμε το έργο των πολιτικών κομμάτων, τα οποία προσφέρουν ανεπανάληπτες υπηρεσίες στην αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας.
        Έτσι καταλήξαμε στη σκέψη, πρωτοποριακή αναμφισβήτητα, ότι εάν τελικά μπούμε στο στίβο των επόμενων Δημοτικών εκλογών του 2019, να έχουμε άλλο πρόσωπο υποδεικνυόμενο από εμάς ως υποψήφιο Δήμαρχο και άλλο πρόσωπο να ηγείται ως αρχηγός της Κίνησής μας. Έτσι πιστεύουμε πως ο υποψήφιος Δήμαρχος να κινηθεί περισσότερο ελεύθερα και δημοκρατικά προς όφελος όλων μας και ειδικότερα της τοπικής μας κοινωνίας την οποία και θα κληθεί να την υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και θυσιαστική διάθεση, χωρίς ίντριγκες, ομαδούλες και παραμάγαζα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει.
        Με αυτές τις πρώτες μας σκέψεις επιθυμούμε να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος και με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και ομάδες, ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην επιτυχία του στόχου αυτού.
        Σύντομα θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προοπτικές και προτάσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.