Εμφάνιση MITSOTAKIS6.jpg
Επίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ. 
Παρέστησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης και οι Πρόεδροι των ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κώτσος και Νοτίου Αιγαίου κ. Φ. Χατζηδάκος. 
Ο κ. Λ. Κυρίζογλου στο καλωσόρισμά του τόνισε το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πολιτικού Αρχηγού στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ και μάλιστα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε την σημασία της επίσκεψης, που αναβιώνει την παράδοση να συναντούν οι Πολιτικοί Αρχηγοί, κατά την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης, τις Τοπικές Αρχές και τους Παραγωγικούς Φορείς της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, και να ενημερώνονται δια ζώσης για τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. 
Στην προσφώνησή του κ. Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ παρουσίασε, εν συντομία, την φθίνουσα οικονομική πορεία και την θεσμική απαξίωση, την οποία, εκ μέρους του κεντρικού Κράτους, υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια, και εξέφρασε την προσδοκία της ανάκαμψής της με την υποστήριξη και του κ. Κ. Μητσοτάκη, υπό την ιδιότητα σήμερα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μελλοντικά του Πρωθυπουργού.  
Ο κ. Κ. Μητσοτάκης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε για την υποδοχή, εξήρε τον ρόλο και την προσφορά των Δήμων στην διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης.  Ανέδειξε την προτεραιότητα της ολοκληρωμένης διοικητικής μεταρρύθμισης και της εξάλειψης του λαϊκισμού, που εξακολουθεί να αποτελεί ενδημικό παράγοντα μαρασμού και οπισθοδρόμησης της δημόσιας ζωής, και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πως, τόσο κατά την διάρκεια της παρούσας περιόδου, όσο και στο μέλλον, η συνεργασία του μαζί τους θα είναι διαρκής, διεπόμενη από τις αρχές της ειλικρίνειας, της ισοτιμίας και του αμοιβαίου σεβασμού. 
Ακολούθησε συζήτηση με τους παρισταμένους Δημάρχους, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε σειρά συγκεκριμένων ζητημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διατύπωσαν απόψεις και προτάσεις για την βελτίωση των λειτουργιών της. 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ προσέφερε στον κ. Κ. Μητσοτάκη   αναμνηστική πλακέτα καθώς αντίγραφο γλυπτού με την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.- 

Εμφάνιση MITSOTAKIS1.jpg
 Εμφάνιση MITSOTAKIS2.jpg

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.