Κυβέρνηση -Στουρνάρας και το απόγειο μιας δύσκολης σχέσης

Αναγνωριστικές κινήσεις πριν την έναρξη του πολέμου ή τελευταίες αψιμαχίες πριν τη σύναψη ειρήνης; Το ερώτημα αυτό απασχολεί όλους όσοι παρακολουθούν, χθες ιδίως, τη σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Μια συγκατοίκηση αναγκαστική, και από την πρώτη στιγμή… προβληματική. Φορτισμένη από την εποχή που ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης, οι δύο πλευρές είχαν πολλές ευκαιρίες να αποδείξουν την… κακή τους χημεία. Να, όμως, που ήρθαν έτσι τα πράγματα και είναι υποχρεωμένοι να …συμβιώσουν. Χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δεν θα ήταν …χαρούμενη και η μία και η άλλη πλευρά αν απαλλασσόταν από το δεύτερο …παίκτη.
Χθες όμως η είδηση ότι ο εισαγγελέας διαφθοράς Ιωάννης Σέβης πραγματοποίησε μαζί με την οικονομική αστυνομία, έλεγχο στην εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γ. Στουρνάρα (για την υπόθεση των κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ)  προκάλεσε αντιδράσεις που δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς πού θα σταματήσουν.
Αργά το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος …αποκεφαλίζει τέσσερα μέλη του νέου Δ.Σ. της Attica Bank, που μένει έτσι πρακτικά χωρίς διοίκηση (με την αιτιολογία ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις), επίσης παγώνει τα δάνεια επί του παρόντος.
Ο φαύλος κύκλος, στον οποίον είχαν περιέλθει κυβέρνηση και Γ. Στουρνάρας ήταν εμφανής: στελέχη της κυβέρνησης, εξοργισμένα σημειωτέον, μιλούσαν για πράξη αντεκδίκησης εκ μέρους του διοικητή στις ενέργειες της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα που ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη γυναίκα του, λόγω της διαχρονικής κόντρας που εκείνος έχει με την κυβέρνηση.
Ό,τι και να είναι, η Attica Bank βρίσκεται μέσα σε ένα κυκλώνα, με άγνωστες ακόμη επιπτώσεις, ενώ οι δύο πλευρές ζυγίζουν την επόμενη κίνηση. Και από το κλίμα που θα διαμορφωθεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες, θα καθοριστούν εν πολλοίς οι αποφάσεις των μετόχων την ερχόμενη Τρίτη. Για εκλογή νέας διοίκησης ή την τοποθέτηση Επιτρόπου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.