Οι buffoni υπήρξαν οι γελωτοποιοί του Μεσαίωνα. Διασκεδαστές των ισχυρών, αυτογελοιοποιούνταν προκειμένου να διασκεδάσουν τα ισχυρά αφεντικά τους.

Ο χαρακτήρας του ‘μπουφόνου’ διατηρήθηκε στο τσίρκο, αλλά και στην ζωή την ίδια.....

Ιδιαίτερα στον χώρο της πολιτικής ο χαρακτήρας του τύπου που μονίμως βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του, προκαλώντας την γενική θυμηδία, ανθεί και βλασταίνει!


Φωτεινό παράδειγμα, ο διάσημος ‘μπουφόνος’ του Κορυδαλλού, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Διάκος.

Ζογκλέρ στο είδος του! Πρύτανις των κλόουν της μικρής σκηνής! Παράγει αστείρευτο γέλιο με συχνότητα πυροβόλου όπλου!



Τελευταίο κατόρθωμα του ο δημόσιος εξευτελισμός του… τον οποίο μάλιστα προκάλεσε ο ίδιος .

Κάποιος, λέει, του είπε ότι στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού υπάρχει μία σφηκοφωλιά ‘προδοτών’, που αρνούνται να υψώσουν την Ελληνική σημαία, αρνούνται να αποτίσουν τα δέοντα κατά τον εορτασμό των εθνικών εορτών και απορρίπτουν τα σχετικά αιτήματα των μαθητών… έτσι, λέει ο Διάκος, μου είπαν κάποιοι, κάπου, κάποια στιγμή…

Κι επειδή κάποιοι, κάπου, κάποια στιγμή του είπαν κάτι (αν του είπαν βέβαια) ο ‘μπουφόνος’ μας αποφάσισε να καταπιεί αμάσητο ό,τι του είπαν και να γαυριάζει δημόσια ως πετεινάρι από την προσωπική του σελίδα στο ‘φατσοβιβλίο’.
Βέβαια, οι κατραπακιές από τους θιγόμενους δεν άργησαν.

Πρώτα ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ, μετά οι ίδιοι οι μαθητές, τους οποίους επικαλείτο ο Διάκος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, ακόμη και ο Σύλλογος των Καθηγητών ΟΜΟΦΩΝΑ καταδίκασαν τα κωμικά καμώματα του Διάκου.

Οι ανακοινώσεις τους είναι καταπέλτες!

Στην κορυφή του κύματος αγανάκτησης και καταδίκης που ξεσήκωσε ο Διάκος με τα καμώματά του είναι και η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού. Εκεί ο ΄κόκορας΄ απεδείχθη ΄κότα’… κότα με λειρί! Είχε μόνιμα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του την σπαρακτική ικεσία του ανθρώπου που παρακαλάει γονυπετής: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙΑ! ΗΜΑΡΤΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ!

Κάπως έτσι τελείωσε η τελευταία περιπέτεια του Γιάννη Διάκου, του ακαταπόνητου κωμικού με την πηγαία φλέβα!

Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να υπάρξει πολιτικά, θα μας χαρίσει και άλλες πολλές στιγμές σπαρακτικού γέλιου.

Άλλωστε ο Γιάννης είναι και νοικοκυρόπαιδο! Ξέρει ότι μπορεί να μην πετύχει τα αναμενόμενα στην πολιτική αλλά… το τσίρκο θα παραμένει πάντα το δυνατό του σημείο! Μπορεί κανείς να μην τον σέβεται ως πολιτικό αλλά όλοι τον αγαπούν ως κορυφαίο κωμικό!


Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΑ στις 8:41 μ.μ. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.