Το μεσημέρι η «μάχη» στην Ολομέλεια – Νέο θρίλερ στη διαπραγμάτευση Αθήνας – Θεσμών με φόντο τις επαφές του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες – «Χαστούκι» από τους δανειστές με «πάγωμα» των μέτρων ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος

Το μεσημέρι της Πέμπτης (15/12/2016) ψηφίζεται στη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, η εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που εξήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε απάντηση στη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) να «παγώσει» την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, έως ότου διαπιστωθεί ότι το έκτακτο βοήθημα συμβαδίζει με τα όσα επιτάσσει το «Μνημόνιο 3».
Η απόφαση για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας ανήκει στον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο οποίος χθες, Τετάρτη (14/12/2016) επιτέθηκε με δριμύτητα στη Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ΔΝΤπολίτευση».
TSIPRAS THESSALONIKI
Επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας επιχειρεί, μέσα από έναν ανούσιο μικροπολιτικό τακτικισμό, να εγκλωβίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία, ταυτίζοντάς τη με τη γραμμή των δανειστών.
Είναι ενδεικτικό πως το Μαξίμου απάντησε σε ιδιαίτερα επιθετικό τόνο στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «στα δύσκολα επέλεξε να ταυτιστεί με τους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της λιτότητας».
«Η ΝΔ καλό θα ήταν να πει στους πολίτες ποια στάση θα κρατήσει στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα ψηφίσει υπέρ των φτωχών συνταξιούχων και κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου; Θα ψηφίσει υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της κοινωνικής συνοχής και της σταθερότητας της χώρας;», ανέφεραν πηγές του Μαξίμου.
Μάλιστα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «η αυριανή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή χαράσσει δύο εναλλακτικές στον κ. Μητσοτάκη: Ή να καταψηφίσει τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας με παρρησία την άποψή του».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.