Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

Να σημειωθεί ότι από την επίθεση, έχασαν τη ζωή τους 12 άτομα ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 48 πολίτες.     

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης (...) στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό» που πολεμά το ΙΚ, διευκρινίζεται από το Amaq.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος του Βερολίνου, ο επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπουργός Εσωτερικών τόνισαν πως ο κίνδυνος για την πρωτεύουσα εξακολουθεί να είναι μεγάλος και η αστυνoμική παρουσία θα αυξηθεί κατά πολύ.

«Η αστυνoμική παρουσία στο Βερολίνο θα αυξηθεί κατά πολύ», είπε ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης γερουσιαστής (υπουργός) Εσωτερικών της πόλης- κρατίδιο του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ. «Και μάλιστα όχι μόνο στις εισόδους των χριστουγεννιάτικων αγορών, αλλά σε ολόκληρη την πόλη. Επίσης, είπε ότι επανεξετάζεται το σχέδιο ασφάλειας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στην πόλη. «Παρακαλούμε τους Βερολινέζους να μην αποθαρρύνονται», προσέθεσε .

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ​ ανέφερε μιλώντας στο δίκτυο ZDF, πως ο δράστης της επίθεσης πιθανόν συνεχίζει να διαφεύγει τη σύλληψη και επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Πρόσθεσε ότι η αστυνομία δεν έχει ένα, αλλά πολλά στοιχεία εξαρχής και διευκρίνισε πως δεν χωράει αμφιβολία ότι επρόκειτο για επίθεση αλλά το κίνητρό της είναι ακόμη ασαφές.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.