Τρόμος στα Εξάρχεια- Δεν αντέχουμε άλλο λένε οι κάτοικοι, τι καταγγέλλουν

Στα όρια των αντοχών τους έχουν φτάσει οι κάτοικοι των Εξαρχείων όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ του Newpost. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων,  δικαστών ακόμη και εκτελεστών και περιγράφουν τον καθημερινό τρόμο που βιώνουν στο κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους και αντιεξουσιαστές.

Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή των Εξαρχείων είναι η περιγραφή της Μαρίας Αθανασοπούλου, που δηλώνει πως, «Μέσα στη περιοχή έχουν χρήσει τους εαυτούς τους σε δικαστές, κριτές, πολιτοφύλακες, ενίοτε και σε εκτελεστές». Δίπλα της η Γεωργία Μπλάνη, κάτοικος και καταστηματάρχης στην περιοχή, δηλώνει απογοητευμένοι και δηλώνει πως, «Είμαστε αυτόνομο κρατίδιο, όπως είπε και ένας υπουργός παλιότερα, είμαστε Εξαρχιστάν, όχι Εξάρχεια. Εδώ είμαστε τελειωμένοι, ζούμε στο απόλυτο μηδέν. Δεν μας υπολογίζει ούτε η πολιτεία, ούτε ο δήμος, δεν μας υπολογίζει κανένας».

Μάλιστα περιγράφει πρόσφατες στιγμές από τα επεισόδια στα Εξάρχεια και η περιγραφή της σοκάρει. «Δεν είναι δυνατόν μέσα στη πολυκατοικία μας να μπαίνουν παιδιά 13, 14 και 16 χρονών και να καπνίζουν χασίς, να πίνουν ποτά και να μας αφήνουν όλες τους τις βρομιές, κυριολεκτικά το λέω, ούρα και κόπρανα και να κάθονται μέχρι τις 03:30 τα ξημερώματα, σπίτια δεν έχουν; Γονείς δεν έχουν, κανείς δεν αναρωτιέται για το τι κάνουν αυτά τα παιδιά;»

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος των Εξαρχείων τονίζει πως, «Σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή θα είχε επέμβει η αστυνομία και οι αρχές, εδώ ο καθένας κάνει ότι θέλει. Υπάρχει έξαρση εγκληματικότητας, βανδαλισμοί, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λαθραίων τσιγάρων».

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν την άμεση παρέμβαση της συντεταγμένης πολιτείας, προκειμένου να επέλθει στην περιοχή μια ένδειξη ομαλότητας και να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.