Εμφάνιση Η νέα βραβευμένη ταινία του Ken Loach, το πολιτικό δράμα «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».jpg
ο Δημοτικός Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» εξασφάλισε και παρουσιάζει τη νέα βραβευμένη ταινία του Ken Loach, με συγκλονιστικούς και αξέχαστους χαρακτήρες, το πολιτικό δράμα «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», από την Πέμπτη 8, έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.


«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»
(I, Daniel Blake)

Προβολές: 7.00 μ.μ. και 9.15 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Ken Loach
Σενάριο: Paul Laverty
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Dave Johns, Hayley Squires, Sharon Percy

Διακρίσεις:

Χρυσός Φοίνικας, 69ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών. Βραβείο Κοινού, 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.
Βραβείο Κοινού, 70ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λοκάρνο.

Συγκινητικό και φορτισμένο, το "Eγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ" του Ken Loach, παρακολουθεί τον αγώνα δύο ανθρώπων ενάντια στη γραφειοκρατία, αλλά και τη δύναμη τους να σταθούν με αξιοπρέπεια στις πιο αντίξοες συνθήκες.

O Daniel Blake είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.