Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης υποδέχεται την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, τον Δήμαρχο Stari Grad Βελιγραδίου κ. Marko Bastac συνοδευόμενο από τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου κκ Andrej Belingar, Andrija Milivojević, Aleksandar Todorović καθώς και τον υποδιευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Bižidar Vulić σε επίσημη επίσκεψη στα πλαίσια της αδελφοποίησης των δύο δήμων.
Συγκεκριμένα στις 28/10/1993, ο πρώην δήμος Αμπελοκήπων, αδελφοποιήθηκε με το δήμο Στάρι Γκραντ Βελιγραδίου (Σερβία) υπογράφοντας το σχετικό σύμφωνο φιλίας – συνεργασίας. Διαμέσου αυτής της αδελφοποίησης οι δύο δήμοι ανέλαβαν επίσημα την υποχρέωση να αναπτύξουν βαθιές και σταθερές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.
Πριν λίγους μήνες ξεκίνησε η διαδικασία επαναενεργοποίησης της αδελφοποίησης με το σημερινό δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, πλέον, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα και θερμά στην πρόταση για την αναθέρμανση της συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίστηκε η εν λόγω πρώτη επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του δήμου Στάρι Γκραντ Βελιγραδίου στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης η οποία θα αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 15/12/2016 και θα αναχωρήσει την Κυριακή 18/12/2016.
Την αντιπροσωπεία του δήμου Στάρι Γκραντ θα υποδεχθεί και θα συνοδεύσει στο επίσημο πρόγραμμα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του δήμου.
Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης έχει ως εξής:

Πέμπτη 15/12
  • Άφιξη 3:30 μ.μ. αεροπορικώς από Βελιγράδι.
  • Υποδοχή από αντιπροσωπία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Παρασκευή 16/12
  • 10:30-11:00 π.μ.: Επίσκεψη στα συμμαχικά νεκροταφεία στο Ζέιτενλικ, κατάθεση στεφάνων.
  • 11:00 π.μ.: Επίσκεψη στο Δημαρχείο, συνάντηση με το Δ.Σ., ομιλίες, ανταλλαγή δώρων.
  • 12:00 μ.μ.: Επίσκεψη σε υπηρεσίες και χώρους του δήμου: Στο Β’ ΚΑΠΗ (μαζί και στο Δημοτικό Γυμναστήριο), στο Πολυιατρείο του Δήμου, στο Ωδείο, σε παιδικούς σταθμούς στους Αμπελόκηπους, στα Νηπιαγωγεία (2ο & 8ο, Ελευθερίας), στο εργοτάξιο της διάβασης Αγίας Παρασκευής, στο Δημοτικό Στάδιο Κων. Καραμανλής και στο κλειστό προπονητήριο «Τασούλα Κελεσίδου».
Σάββατο 17/12
  • 10:30 π.μ.: Ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
  • 6:30μ.μ.: Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση από την Ενοριακή Εστία του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Κυριακή 18/12
  • 9:30 π.μ.: Εκκλησιασμός και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβα.
  • Αναχώρηση για Βελιγράδι 4:10 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.