Αφού πρώτα χρειάστηκε ένα γκολ οφ-σάϊντ για να ανοίξει το σκορ, και τους Μάντζιο και Γιακουμάκη να σπαταλάνε μοναδικές ευκαιρίες σε τετ-α-τετ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μετατρέψει μια αγχωτική νίκη σε θρίαμβο, μετατρέποντας μέσα σε έξι λεπτά (από το 69' έως το 74') το εύθραυστο 1-0 στο εμφατικό 4-0.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέρος του αγώνα, δημιούργησαν καλές ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή του Ιντέγε που δεν κατάφερε στο 21' να σκοράρει σε τετ-α-τετ (πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά ο Μουλόπουλος έκοψε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή).
Το σκορ άνοιξε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, Ο Ιντέγε από θέση οφ-σάϊντ (μετά από κεφαλιά πάσα του Σεμπά) με ανάποδο ψαλίδι έβαλε σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Ο Λεβαδειακός παρά το σοκ αντέδρασε. Δημιούργησε δύο πολύ καλές στιγμές αλλά οι παίκτες του λύγισαν στην τελική προσπάθεια.
Στο 57' ο Μάντζιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε άψυχα πάνω στον Λεάλι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιακουμάκης με υπέροχη κούρσα βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε άσχημα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
Στο 69ο λεπτό ο Ολυμπιακός «κλείδωσε τη νίκη. Ο Ντε Λα Μπέγια (που έκανε καλό ματς στο δημιουργικό κομμάτι), πάσαρε στον Μιλιβόγεβιτς και με αυτός με σουτ έγραψε το 2-0. Από εκεί και πέρα ακολούθησε... πάρτι με τους Φορτούνη και Ιντέγε να πετυχαίνουν άλλα δύο τέρματα με την άμυνα του Λεβαδειακού απούσα και το σκορ να παίρνει διαστάσεις θριάμβου, αφού στο 74' είχε γίνει 4-0
ΣΚΟΡΕΡΣ: 48', 74' Ιντέγε, 69' Μιλιβόγεβιτς, 71' Φορτούνης,

ΔΟΚΑΡΙ: 79' Πάρντο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:-
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 12' Μποτία-45'+2' Μαχαίρας, 68' Ζεζίνιο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθήνας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (74' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Ελιουνούσι (72' Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε (77' Καρντόσο)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ( Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (60' Βασιλείου), Μαχαίρας (73' Καλτσάς), Μέντες, Μάντζιος, Σίλβα, Ουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Καραμπουέ (46' Γιακουμάκης)

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.