Εμφάνιση IMG_7652.JPG
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην κοπή της πίτας της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές  σας. Εύχομαι να έχουμε μια δημιουργική χρονιά το 2017. Ελπίζω, αν και τα πράγματα είναι δυσοίωνα, να είναι μια καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2016 και για τη χώρα και ειδικότερα για την πόλη. Οφείλω να είμαι πραγματικά πιο αισιόδοξος για την πορεία της πόλης.


Με την ευκαιρία της πίτας, να πω και δύο κουβέντες για τον Πειραιά και ειδικότερα για την Β΄ Δημοτική Κοινότητα, η οποία κόβει σήμερα την πίτα της. Είμαστε περίπου στο μέσο της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή. Σίγουρα πιστεύω ότι έχουμε κάνει ορισμένα πράγματα τα 2,5 χρόνια. Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλά πράγματα τα οποία θέλαμε να κάνουμε και έχουμε σχεδιάσει θα αρχίσουν να υλοποιούνται το 2017 και θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το 2019, τα περισσότερα από αυτά, θα μπορέσουν να έχουν υλοποιηθεί ή να έχουν δρομολογηθεί, ώστε να ολοκληρωθούν στην συνέχεια.

Πιστεύω ότι είμαστε μια δημοτική ομάδα η οποία  εργάζεται, η οποία έχει σχέδιο, η οποία κάνει σφάλματα όπως όλοι μας, αλλά προσπαθεί, δουλεύει. Πιστεύω  ότι μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο βελτιωνόμαστε και πιστεύω, ότι τελικά θα αποδώσουμε εκείνα τα οποία έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο του Πειραιά.   


Για τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα  κάνω μια αξιολόγηση στο μυαλό μου, βέβαια γρήγορη, όπως το έκανα και χθες στην πίτα της  Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο Νέο Φάληρο. Υπάρχουν τα ζητήματα καθημερινότητας, τα οποία είναι η καθαριότητα και μια σειρά ζητημάτων στα οποία νομίζω ότι προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, αλλού με σχετική επιτυχία, αλλού με προβλήματα, αλλά τα παλεύουμε. Υπάρχουν και κάποια κεντρικά ζητήματα που αφορούν και ολόκληρη την πόλη, ενώ γεωγραφικά είναι στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ένα  μεγάλο ζήτημα είναι τα δικαστήρια και η πρόοδός τους για το αν θα γίνει το δικαστικό μέγαρο, κάτι για το οποίο η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν  κάνει αυτό που πρέπει. Περιμένουμε τη συνέχιση από την κυβέρνηση. Θέλω να πιστεύω, είμαι καλόπιστος, ότι επειδή υπάρχει σταθερή βούληση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και Υπουργούς, ότι πραγματικά θα ξεκινήσει.
Δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι η αξιοποίηση του Πύργου, στο οποίο πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, ώστε μετά από 45 χρόνια περίπου, όπου ο Πύργος στέκεται αγέρωχος μεν, αλλά αναξιοποίητος δε, να μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε. Η αξιοποίηση του Πύργου θα αλλάξει ριζικά όλη την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την πόλη. Πραγματικά θα έλεγα ότι είμαστε αρκετά κοντά στο να το πετύχουμε, δηλαδή να «βγάλουμε»  έναν διαγωνισμό, ο οποίος  δεν θα κηρυχτεί άγονος, όπως όλοι οι προηγούμενοι, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Τώρα, στο θέμα των έργων, τα οποία αντιλαμβάνομαι ταλαιπωρούν και υπάρχει δικαιολογημένη, θα έλεγα, γκρίνια  από κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες, κυρίως αφορούν το τραμ, λιγότερο το Μετρό, γιατί είναι υπόγειο. Έχω ξαναπεί τη θέση μου κατ’ επανάληψη. Την λέω άλλη μια φορά σήμερα: ότι η δική μας επιδίωξή μας είναι να πιέζουμε και αυτό μπορούσαμε να κάνουμε, στο βαθμό που εμείς μπορούμε να πιέζουμε, με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε να πιέζουμε τους κατασκευαστές  - διότι  δεν πρόκειται περί δημοτικού  έργου – να ολοκληρωθεί.  Θέλω να πιστεύω ότι  εκεί είμαστε σε μια τελική ευθεία. Στον 4ο μήνα του 2017, σε τρεις μήνες δηλαδή, θα έχει απελευθερωθεί το κέντρο της πόλης. Εννοώ η  Λαμπράκη, η Γεωργίου και η Αντιστάσεως και θα μείνει το «κομμάτι» της Ομηρίδου Σκυλίτση, το οποίο θα ολοκληρωθεί Σεπτέμβρη με Οκτώβρη, σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας. Θέλω να πιστεύω ότι είναι πολύ κοντά και δεν θα πέσουν έξω σε αυτήν τους την εκτίμηση και σε αυτούς τους χρόνους.

Υπάρχει μια σειρά αναπλάσεων που έχουν γίνει στην πόλη ή γίνονται στην πόλη και ειδικά στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.  Υπάρχει ένα καινούργιο Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, το οποίο θα εγκαινιάσουμε νομίζω τον επόμενο μήνα ή τον μεθεπόμενο, στη Γεωργίου πάνω από το άγαλμα της Μητέρας, απέναντι από το υπάρχον Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, το Β1. Θεωρώ ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης  και στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα πηγαίνουν αρκετά καλά.

Υπάρχει  το Δημοτικό Θέατρο το οποίο είναι στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, το οποίο είναι από τις δομές  εκείνες, που μας κάνει υπερήφανους.
Αθλητικούς χώρους δεν έχουμε. Πιστεύω ότι το 2017, όπως είπα χθες στην κοπή  του Ατρομήτου  στα Καμίνια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα είναι μια χρονιά «έκρηξης» για τους αθλητικούς χώρους του Πειραιά και σε επίπεδο ανακατασκευής και σε επίπεδο κατασκευής καινούργιων.

Πιστεύω ότι γίνονται πράγματα στην πόλη. Έχουμε τη νέα επένδυση στο λιμάνι, η οποία πιστεύουμε ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποδώσει θετικά πράγματα για την πόλη μας.  είναι μια πόλη - εργοτάξιο, είναι μια πόλη η οποία αυτήν τη στιγμή ταλαιπωρείται, αλλά είναι μια πόλη με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Πιστεύω ότι αν επιμείνουμε στο σχέδιο μας και με αρωγό, όπως λέω πάντα, γιατί δεν θέλω να μας δίνονται κομμάτια που δεν δικαιούμαστε - τα οικονομικά του Δήμου τα ξέρετε όσοι ασχολείστε, είναι πολύ άσχημα – αλλά στέκεται δίπλα μας η Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης και η Περιφερειάρχης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν οικονομικά.


Μεγάλο έργο επίσης, που θα ξεκινήσει το 2017, είναι η ανάπλαση του Μικρολίμανου και το είπα και στο Φάληρο, γιατί η μία πλευρά στου Δηλαβέρη ανήκει στο Φάληρο, η άλλη πλευρά ανήκει στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα κρίσιμο έργο.
Εν πάση περιπτώσει, η πίτα δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για απολογισμό ή για το μέλλον, αλλά πέντε πράγματα έπρεπε να τα πούμε σήμερα. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι, να δουλέψουμε περισσότερο, να μειώσουμε τα λάθη μας.

Υπάρχει ένα καλό στον Πειραιά. Πιστεύω ότι οι φορείς οι πόλης είναι   ενωμένοι. Υπάρχει μια συνεννόηση, νομίζω τα επιμελητήρια, οι έμποροι, ο Δήμος, ακόμη και στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά τις όποιες θεμιτές διαφωνίες ή αντιπαραθέσεις, υπάρχει μια κοινή λογική και μια κοινή προσπάθεια. Πιστεύω ότι και στις Δημοτικές Κοινότητες γίνεται αυτό. Οπότε με αυτές τις σκέψεις, θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλή  χρονιά. Ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά». 

Η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ευαγγελία Αθανασίου, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε:
«Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους τους δημότες μας. Ευχαριστώ που ήρθατε για να ευχηθούμε μαζί για μια καλύτερη χρονιά. Ο Πειραιάς μας όπου ζούμε θέλει και τη δική μας προσπάθεια. Δίπλα μας έχουμε τον άξιο Δήμαρχο μας, τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος είναι πρόθυμος να μας λύσει παλιά και καινούργια προβλήματα. Μαζί με τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα ακούμε τον δημότη, πάνω απ’ όλα τον σεβόμαστε, είμαστε δίπλα του. Ευχαριστώ για άλλη μια χρονιά. Υγεία σε όλους μας».
Εμφάνιση IMG_7621.JPG

Στην τελετή παρευρέθηκαν:
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. O Βουλευτής κ. Γιάννης Τραγάκης. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς, Δημήτρης Καρύδης.  Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γλύκας Γιάννης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κκ Νίκος Καρβουνάς, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος,  Κυριάκος Σιγαλάκος.  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Δημήτρης Γκερλές  και Κοινοτικοι Συμβουλοι. Ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Σπυράκης. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νίκος  Πλατανησιώτης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.