Εμφάνιση 063.JPG
Παρά το τσουχτερό κρύο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ο εορτασμός των Θεοφανείων, της μεγαλύτερης γιορτή της Ορθοδοξίας, γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, παρουσία του Δημάρχου κ. Μαυρίδη Τάσου και πλήθος δημοτών και δημοτικών συμβούλων.
Πρώτα τελέστηκε η ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης και λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη η κατάδυση του Τιμίου  Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πεύκης. 
 Εμφάνιση 102.JPG
Ο Δήμαρχος κ. Μαυρίδης συνεχάρη όλα τα παιδιά που, αψηφώντας το κρύο, έπεσαν να πιάσουν το σταυρό και παράλληλα έδωσε ευχές για μια φωτισμένη χρονιά με υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία για όλους.  Την τελετή παρακολούθησαν η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. κ. Πατούλη Μαρίνα, ο Προέδρος του ΚΟΙΠΑΠ κ. Τσελέντας Αντώνης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φωτίδης Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. κ. Καρύμπας Γιώργος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γκαραβέλας Νικόλαος, κ. Παπανικολάου Ευάγγελος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ασπραδάκη Άννα, κ. Πανταζής Παναγιώτης, κ. Ιωαννίδης Γιάννης, κ. Κατραμάδος Δημήτρης, κ. Μποτίνης Παύλος και αρκετοί εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Χοροστάτησαν οι εφημέριοι  των ιερών ναών της πόλης, οι οποίοι ακολουθώντας το τυπικό και την παράδοση βάπτισαν τον ιερό σταυρό στο δημοτικό κολυμβητήριο και οι τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στο νερό κερδίζοντας την χάρη και την ευλογία της εκκλησίας  μας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.