Η σταθερά ανοδική πορεία συνεχίζεται για τον Κολυμβητικό Σύλλογο «Δελφίνια Περιστερίου». Η υπεύθυνη και παραγωγική δουλειά που γίνεται στα τμήματα εκμάθησης, ακαδημιών, προαγωνιστικά και αγωνιστικά, αντικατοπτρίζεται στο μεγάλο αριθμό των παιδιών (και των γονιών τους) που εμπιστεύονται πλέον το σύλλογο.
Στην κλασική κολύμβηση ο Γιάννης Χρήστου, στις πρώτες του εμφανίσεις φέτος σε διοργανώσεις με το σκουφάκι των Δελφινιών Περιστερίου, κατέρριψε πανελλήνια ρεκόρ σε 50 και 100 ύπτιο, στην κατηγορία του. Αλλά και όλα τα παιδιά έχουν ανεβάσει στροφές και η κολυμβητική ομάδα κατατάσσεται πλέον ψηλά στην βαθμολογία των age group. Δυναμική, όμως, είναι και η παρουσία και στην τεχνική κολύμβηση πλέον.
Στο πλαίσιο της οργάνωσης του συλλόγου σε όλους τους τομείς εντάσσεται και η  προσθήκη στο στελεχιακό δυναμικό του κ. Γιάννη Χονδροκούκη, ως υπεύθυνου Επικοινωνίας και Marketing, ο οποίος δηλώνει σχετικά:
«Κάθε χρόνο η ομάδα κάνει σταθερά ανοδικά βήματα και η πορεία της είναι προοδευτικά βελτιωμένη τόσο στην κλασική όσο και στην τεχνική κολύμβηση. Ο πρόεδρος και το ΔΣ καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να πραγματοποιηθούν τα πλάνα και ο προγραμματισμός των προπονητών. Το κλίμα έχει αλλάξει φανερά προς το καλύτερο και αυτή η ηρεμία, η υγεία που εκπέμπει η ομάδα, είναι φανερή τόσο ανάμεσα στους αθλητές, αλλά και στους γονείς. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα της έλλειψης του απαραίτητου χώρου, καθώς ο σύλλογος μεγαλώνει. Μακάρι να υπήρχε περισσότερος χώρος για να κάνουν προπόνηση τα παιδιά μας. Όμως, συνεργαζόμαστε άψογα με τη δημοτική αρχή και πιστεύουμε πως σύντομα θα δοθεί λύση και σ’ αυτό το ζήτημα».
Ο Γιάννης Χονδροκούκης μας παρουσιάζει και το σχετικό δελτίου Τύπου που έχει εκδώσει ο Κολυμβητικός Σύλλογος «Δελφίνια Περιστερίου» για τη δουλειά που γίνεται εκεί. Αναλυτικά:
«ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ «ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»
Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Περιστερίου δραστηριοποιείται ο κολυμβητικός σύλλογος «Δελφίνια Περιστερίου». Ο σύλλογος καλλιεργεί δυο αθλήματα, την κλασική και την τεχνική κολύμβηση.
Το σύστημα λειτουργίας, εκπαίδευσης και εκμάθησης της κολύμβησης είναι παιδοκεντρικό. Διοίκηση – προπονητές – επιστημονικοί συνεργάτες – γονείς συνεργάζονται αρμονικά, χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές εκμάθησης, προπονητικής & παιδαγωγικής, έτσι ώστε τα παιδιά, οι μικροί και οι μεγάλοι αθλητές/τριες του συλλόγου, να αποκομίζουν τη «γνώση» στα μυστικά της κολύμβησης.
Στόχος του συλλόγου είναι η άρτια παιδαγωγική και αθλητική εκμάθηση της κολύμβησης, μέσα σε ένα ζεστό, «οικογενειακό» περιβάλλον, όπου το παιδί μπορεί να μάθει τα οφέλη του αθλητισμού, μπορεί να παίζει και να κοινωνικοποιείται με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Εκτός των διακρίσεων, ζητούμενη είναι και η δημιουργία σωστών ανθρώπων – αθλητών μέσα από την διαδικασία της προπόνησης και των αγώνων.
Ο συνδυασμός της εμπειρίας και το νεαρό της ηλικίας των προπονητών αποφέρει, αποδεδειγμένα ,εκπληκτικά αποτελέσματα.
Η σωστή αξιοποίηση του χώρου και του χρόνου εξασφαλίζει την ποιότητα που πρεσβεύει η φιλοσοφία της ομάδας.
Στην κλασική κολύμβηση επικεφαλής προπονητής είναι ο Παναγιώτης Βελέντζας, ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας, που πλαισιώνεται με 10 συνεργάτες, ο καθένας υπεύθυνος για τον τομέα εργασίας του.
Στο αγωνιστικό τμήμα της κλασικής κολύμβησης, ο αριθμός των αθλητών είναι μικρός για την καλύτερη ανοδική τους πορεία. Απόφαση όλων είναι ότι στο βωμό της ποσότητας λέμε όχι, προάγοντας την ποιότητα στην ομάδα μας.
Στην Τεχνική κολύμβηση, επικεφαλής προπονητής είναι ο Άκης Λιάπης, με συνεργάτη τον Ανδρέα Αρχανιωτάκη.
Το άθλημα της Τεχνικής κατατάσσεται στα πιο συναρπαστικά αθλήματα του υγρού στίβου, εξαιτίας της ταχύτητας που αναπτύσσει ο αθλητής φορώντας το βασικό εξάρτημα του αθλήματος, το μονοπέδιλο , μάσκα, αναπνευστήρα.
Οι επιδιώξεις του συλλόγου για το τμήμα της Τεχνικής παραμένουν και φέτος υψηλές, στοχεύοντας να διατηρήσει τα σκήπτρα στον Ελλαδικό χώρο, όπως τα τελευταία 7 χρόνια (7 συνεχόμενα πρωταθλήματα) μέσω των αθλητών της, που θα λάβουν μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων – νεανίδων, με σκοπό να δοξάσουν για άλλη μια φορά τόσο τα ελληνικά χρώματα όσο και το σύλλογό μας, τα Δελφίνια Περιστερίου!!!
«Δελφίνια Περιστερίου»,
ένας κολυμβητικός σύλλογος με πίστη και προσήλωση στα αθλητικά ιδεώδη…

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.