baria-kataggelia-dkammenou-ena-aorato-xeri-esbine-kai-egrafe-to-porisma 

Σε μια βαρύτατη πολιτική καταγγελία προχώρησε ο αντιπρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ αλλά και βουλευτής της συμπολίτευσης ( ΑΝ.ΕΛ) Δημήτρης Καμμένος. 
Ο κ. Καμμένος μιλάει για ένα «αόρατο χέρι» που άλλαξε το κείμενο του πορίσματος της πλειοψηφίας ( ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ) και απάλειψε την αρχική αναφορά για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 
Αρχικά το πόρισμα ανέφερε «σε αυτή τη βάση σήμερα, η εταιρεία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα». Αυτό αφαιρέθηκε. Και στο τελικό προστέθηκε παραγράφος που αναφέρεται σε φορολογική υπόθεση του Θέμου Αναστασιάδη από το 2007 η οποία δεν σχετίζεται επουδενί με το αντικείμενο της εξεταστικής και κυρίως έχει τελεσιδικήσει.
«Οσον αφορά το ζήτημα του Πρώτου Θέματος είχε δοθεί στο πόρισμα η παράγραφος και έτσι ήταν γιατί οι τράπεζες μας έστειλαν όλα τα χαρτιά και είναι ενήμερα όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος όλων των εταιριών και εξυπηρετούνται κανονικά. Οπότε δεν τίθεται θέμα θαλασσοδανείων, ή μπαταχτσήδων ή στρατηγικών κακοπληρωτών όσον αφορά στο Πρώτο Θέμα. Με έκπληξη και εγώ είδα ότι είχε αφαιρεθεί. Νομίζω όμως με μια διαβούλευση που έχει συμβεί και έχω μιλήσει με τον κ. Μπαλωμενάκη και με την επιτροπή γιατί το παρατήρησα και εγώ γιατί ξέρετε τα διάβαζα μέρα παρα μέρα γιατί είχαμε κάποιες αλλαγές και προσθήκες Νομίζω ξαναμπήκε στο τελικό πόρισμα ότι τα δάνεια είναι και εξυπηρετούμενα και ενήμερα από το Πρώτο Θέμα με κάποιες μικρές παρατηρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
«Η αλλαγή που έγινε για το Πρώτο Θέμα είναι περίεργη. Θα τα πω όλα. Λέω την αλήθεια. Η αφαίρεση τελείως και όχι η κατάληξη της περιγραφής αλλά η αφαίρεση. Υπήρχε ένα αόρατο χέρι που το αφαίρεσε αυτό» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της εξεταστικής.
Και συνεχίζει « Είναι αόρατο. Αν ήταν ορατό θα μπορούσαμε να το καταγγείλουμε αλλά είναι αόρατο διότι από κείμενο σε κείμενο υπήρχαν κάποιες αλλαγές. Δύο ήταν οι βασικές αλλαγές, του κ. Στουρνάρα και του Πρώτου Θέματος» 
Ο κ. Καμμένος αποδίδει στο στο αόρατο χέρι και την πρώτη "αλλαγή" που είχε προκαλέσει σάλο όταν στο πόρισμα που διέρρευσε αρχικώς εμφανιζόταν ως εγκαλούμενος και ο νυν διοικητής της  ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας για μια άσχετη ρύθμιση που είχε περάσει στη Βουλή ως υπουργός Οικονομικών.

ΝΔ: «Η υπόλογη κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις»

Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, με αφορμή όσα αναφέρει σε συνέντευξή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος.
«Η ύπουλη και μεθοδευμένη παρέμβαση στο πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, που η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Δημήτρης Καμμένος καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση ενός “αόρατου χεριού” στο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που “αφαίρεσε και πρόσθεσε” παραγράφους», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:
«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ήδη υπόλογοι στον ελληνικό λαό και οφείλουν να δώσουν άμεσα εξηγήσεις». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.