Απίστευτη καταγγελία για τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας

Η κόντρα του Διοικητή του ΓΝ Λαμίας με τους γιατρούς του Νοσοκομείου έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς.
Η καταγγελία στην οποία αναφερόμαστε δεν έχει γίνει από ασθενή ή κάποιο συνοδό, αλλά από τον ίδιο τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας τον κ. Ιωάννη Εμμανουηλίδη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport o Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής ΓΝ Λαμίας έκανε "καταγγελία - αναφορά" σε βάρος του Διοικητή κ. Παναγιώτη Ζυγούρη, ο οποίος (σύμφωνα με την καταγγελία), επισκεπτόμενος το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) έδωσε εντολή για εισαγωγή περιστατικού στη χειρουργική κλινική με άδειο φάκελο και όνομα θεράποντος ιατρού (κ. Λιάκου), που δεν εφημέρευε και δεν γνώριζε.
Ο κ. Εμμανουηλίδης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τέτοιες ενέργειες είναι επικίνδυνες, τόσο για τον ασθενή, όσο και για τους γιατρούς...». Τόσο η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο έχουν λάβει γνώση της σοβαρής αυτής καταγγελίας και αναμένονται εξελίξεις. 
Επίσης ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής ΓΝ Λαμίας τονίζει ότι ο Διοικητής, ενώ με έγγραφό του καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνο για το συντονισμό λειτουργίας του τμήματος τον επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνο του χειρουργικού τμήματος, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει υπόψιν του ότι δεν συντρέχουν και δεν υφίστανται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την ασφαλή εφημέρευση, που αυτές είναι καθημερινά:
Ένας χειρουργός σε ενεργό εφημερία
Ένας χειρουργός σε ετοιμότητα για τα επείγοντα χειρουργεία της εφημερίας
Ένας εσωτερικός βοηθός ειδικευόμενος σε ενεργό εφημερία στο τμήμα.

Τέλος ο κ. Εμμανουηλίδης τονίζει ότι η εξασφάλιση των απαραίτητων στοιχειωδών προϋποθέσεων για ασφαλή λειτουργία δεν είναι υπόθεση του Διευθυντή του όποιου τμήματος, αλλά θέμα διοικητικής μέριμνας και φροντίδας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.