Εμφάνιση 260117_ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗ ΜΟΡΦΗ 1.jpg
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του την παραολυμπιονίκη στο άθλημα μπότσια,  Χρυσή Μόρφη - Μέτζου, η οποία μας τίμησε στο τουρνουά μπότσια στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο  Ρίο.
Όπως έχει δηλώσει και η ίδια είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα, προκρίνεται στη κατηγορία BC4 αν εξαιρέσουμε το «Αθήνα 2004», όπου πήραμε την πρόκριση επειδή φιλοξενούσαμε τους αγώνες, και είναι η πρώτη Ελληνίδα στο μπότσια, που εξασφαλίζει πρόκριση σε ατομικό αγώνισμα. Στους αγώνες στο Ρίο κατέκτησε την 16η θέση στο ατομικό αγώνισμα BC4 Μπότσια, μια ανταγωνιστική και δύσκολη κατηγορία, και μας έκανε υπερήφανους ως Έλληνες.
Με τον Δήμαρχο είχανε μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική συνάντηση όπου την διαβεβαίωσε ότι το κλειστό γήπεδο Πεύκης, στο οποίο προπονείται, θα διαμορφωθεί ανάλογα για να στηρίξει και τους αθλητές με κινητικά προβλήματα, ενώ θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση βράβευσης αθλητών- δημοτών μας.
Σύμφωνα με την Ελληνική Παραολυμπιακή επιτροπή το Μπότσια είναι ένα ανταγωνιστικό άθλημα, το οποίο διεξάγεται μεταξύ δύο αθλητών, ζευγαριών ή ομάδων των τριών ατόμων έκαστη. Στις ημέρες μας, το Μπότσια αποτελεί άθλημα για άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, τόσο σε επίπεδο δραστηριότητας αναψυχής όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Το άθλημα απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, συντονισμό, δυνατότητα ελέγχου των μυών, ακρίβεια, ομαδικότητα, συνεργασία και στρατηγική. Οι αγώνες διεξάγονται σε κλειστό χώρο, στον οποίο χαράσσονται ειδικές γραμμές που οριοθετούν τον αγωνιστικό χώρο. Στόχος των παικτών είναι να προωθήσουν τις δερμάτινες κόκκινες ή μπλε μπάλες τους, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε μια άσπρη μπάλα-στόχο, που καλείται “jack”. 
 Εμφάνιση ΔΤ260117_ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ Χρυσή Μόρφη Μέτζου.JPG

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.