Τα «μαζεύει» ο Παπαδημητρίου για το αφορολόγητο

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υπουργού σχετικά με τη διαπραγμάτευση του αφορολόγητου μεταξύ Αθήνας και δανειστών, προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.  
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση του κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το αφορολόγητο, το υπουργείο αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία απόφαση της κυβέρνησης, ούτε είναι στις προθέσεις, για μείωση του αφορολόγητου. «Η διαπραγμάτευση για τους δημοσιονομικούς στόχους της επόμενης περιόδου, μετά το 2018, συνεχίζεται και η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την ψήφιση οποιουδήποτε μέτρου για μετά το 2018» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Στο ίδιο ύφος ο υπουργός μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 επανέλαβε πως δεν υπάρχει θέμα μείωσης του αφορολόγητου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους δανειστές.
«Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται καινούργια μέτρα. Πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε το αφορολόγητο». 
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο ημερίδας στα Τρίκαλα ανέφερε ότι «διαπραγματευόμαστε το αφορόλογητο. Όπως ξέρετε προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό που υπάρχει τώρα. Αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε, αυτό, δεν το ξέρω», είπε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να ''κλείσει''. Κι αυτό γιατί όπως επεσήμανε ακολουθεί η ποσοτική χαλάρωση στην οποία «η ένταξη της χώρας είναι κάτι πολύ χρήσιμο για την ρευστότητα των επιχειρηματιών και των επιχειρήσεων».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.