epithesi-dieuthunti-tis-cia-ston-tramp-na-prosexei-ti-leei-gia-emas
Βολές κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX.
«Ο Τραμπ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν μιλάει δημοσίως για την CIA» δήλωσε ο Μπρέναν σε υψηλούς τόνους, ενώ πρόσθεσε πως ο νέος πρέοδρος δεν κατανοεί τον κίνδυνο που συνιστά η Ρωσία για τις ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι «ο Τραμπ αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έτσι ώστε ο πρόεδρος να προχωρεί σε τεκμηριωμένες αποφάσεις», πρόσθεσε.
Τα σχόλια του Μπρέναν έρχονται να επιβεβαίωσαν την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στον νέο πρόεδρο και τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά τη διαρροή του «καυτού» φακέλου που φέρεται να περιέχει στοιχεία για τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία.
Σε μια σειρά από «τιτιβίσματα» που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος μετά τη διαρροή του φακέλου, κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες που άφησαν να διαρρεύσει ο φάκελος. «Ζούμε άραγε στη ναζιστική Γερμανία;» είχε γράψει σε μία ανάρτησή του.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μπρέναν, ο κ. Τραμπ είχε ενημερωθεί για τις αιτιάσεις που περιέχει ο φάκελος πριν δημοσιοποιηθούν στοιχεία του.
«Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι να εξισώνει την κοινότητα των υπηρεσιών ασφαλείας με τη ναζιστική Γερμανία» τόνισε ο Μπρέναν.
Ο διευθυντής της CIA, που αναμένεται να αντικατασταθεί από τον νέο πρόεδρο, τον προειδοποίησε πάντως να μην συγχωρήσει τη Ρωσία τα όσα έχει κάνει και να προσέχει τα λόγια και τις πράξεις του.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.