- Τη Μιμή Ντενίση τίμησε η Λυκόβρυση Πεύκη για την προσφορά της στην ιστορική μας συλλογικότητα με το θεατρικό έργο “Σμύρνη Αγαπημένη”.
- “Η μνήμη χτίζει τις γέφυρες που ενώνουν το σήμερα με το χθες και το αύριο και προσδιορίζουν τον πολιτισμό μας μέσα στον χρόνο”, επισημαίνει ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης
Τις ανεξίτηλες μνήμες για τη Μικρά Ασία, τον μεγάλο ξεριζωμό και την προσφυγιά, τίμησε η Λυκόβρυση Πεύκη σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης Λυκόβρυσης “Ιωνία” και του Νομικού Προσώπου του Δήμου ΠΕΑΠ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, παρέστη και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσο Μαυρίδη η δημιουργός του θεατρικού έργου “Σμύρνη Αγαπημένη” Μιμή Ντενίση.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης: “Η μνήμη που φωλιάζει στην καρδιά μας κρατά πάντα ζεστή την αγάπη για όλους όσοι παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς αναζήτησαν μία νέα ζωή στα πάτρια εδάφη. Πολλοί μεγαλύτεροι ή απόγονοι τους είναι αγαπημένοι συμπολίτες μας άλλωστε καθώς αίρουν τις ρίζες τους από τη Μικρά Ασία.
Σε αυτή τη ξεχωριστή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης όλοι μαζί τιμήσαμε την ιστορία και τις μνήμες μας, απονέμοντας παράλληλα τιμητική πλακέτα στην ηθοποιό και συγγραφέα Μιμή Ντενίση που με το έργο ‘Σμύρνη Αγαπημένη’ αγκάλιασε ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και των ανθρώπων του. Πολλά συγχαρητήρια για μία εξαιρετική διοργάνωση που προάγει τον Πολιτισμό και τους άρρηκτους ιστορικούς μας πυλώνες, στον Σύλλογο Μικρασιατών Πεύκης Λυκόβρυσης ‘Ιωνία’ και στο Νομικό μας Πρόσωπο ΠΕΑΠ”.
Από την πλευρά της η Μιμή Ντενίση εξήρε τον ρόλο των ηθοποιών στην ανάδειξη της πραγματικής ιστορίας της Μικράς Ασίας, ενώ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη κουλτούρα και τον μικρασιατικό πολιτισμό με τον οποίο μπόλιασαν οι πρόσφυγες τα πάτρια εδάφη.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΑΠ Χρήστος Φωτίδης τονίζει: “Ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας η παρουσία της Μιμής Ντενίση και η προσφορά της μέσα από τη θεατρική παράσταση στην ιστορική μας μνήμη με το έργο ‘Σμύρνη Αγαπημένη’. Θερμό ευχαριστώ στους συντελεστές της εκδήλωσης, στην ιστορικό Ειρήνη Σαρίογλου και στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον μεγάλο μικρασιατικό ξεριζωμό αλλά και την ιδιαίτερη ιστορία του Έλληνα λογοτέχνη, μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Ηλία Βενέζη με καταγωγή από το Αιβαλί όπου τελείωσε και το Γυμνάσιο. Πολλά συγχαρητήρια και στο χορευτικό τμήμα του ΠΕΑΠ αλλά και στη δασκάλα τους Μαρία Μπαφαλούκου”.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου