Η διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ ήταν μια κίνηση που δεν προκάλεσε τόσες απορίες, καθώς ο πρώην υπουργός είχε ουσιαστικά αυτονομηθεί πολιτικά και δεν δίσταζε πολλές φορές να εκφράζει την άποψή του στηλιτεύοντας πολιτικές επιλογές είτε της ΝΔ είτε συγκεκριμένων προσώπων εντός αυτής.
Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες, οι επιθέσεις του εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη είχαν ενταθεί, με χαρακτηριστικότερη τη φράση «δοτός αντιπρόεδρος», ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ένα post του στο facebook, το απόγευμα του Σαββάτου.
Η αλήθεια είναι πως η απόφαση διαγραφής του που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν μια κίνηση συγκρουσιακή, ώστε να γίνει μια επίδειξη πυγμής. Ήταν μια κίνηση του προέδρου της ΝΔ, ώστε να μην τορπιλιστεί η ενότητα του κόμματος σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου, όπως θεωρούν στα ηγετικά κλιμάκια της οδού Πειραιώς, επιχειρείται εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ μια νέα προσπάθεια διεμβολισμού της ΝΔ με όχημα το σκάνδαλο Novartis.
Κάπως έτσι, η συνεχής διαφοροποίηση του κ. Αντώναρου, ο οποίος επέμενε να «βγάζει στη σέντρα» τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν έγινε περαιτέρω ανεκτή από την ηγεσία της ΝΔ. Κατά τις πληροφορίες, ενήμερος για την απόφαση αυτή ήταν ο Κώστας Καραμανλής. Κατά την εκτίμηση της Παναγή Κυριακού, η διαγραφή ήταν λογική, μετά από μια τόσο έντονη τοποθέτηση, ενώ και ο κ. Αντώναρος, παρά τη στενή του σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, δεν εκφράζει πλέον πάγια τη θέση του.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού είναι ότι, όταν η παράταξη βάλλεται, δεν χωρούν διαφοροποιήσεις και εσωτερικές αντεγκλήσεις. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πηγαίνει και στον Γιώργο Βλάχο, ο οποίος κιόλας ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2007-2009 και είχε υπ’ ευθύνη του την τιμολόγηση του φαρμάκου και ο οποίος ζήτησε επίσης την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.
Υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, αυτές τις μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τακτική επικοινωνία για τους χειρισμούς στην υπόθεση τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εμφανίζεται επίσης έντονα ενοχλημένος από την υπόθεση. Ενδεικτική, δε, της δυσαρέσκειάς του ήταν η διαρροή μέσω κύκλων του για την περίοδο υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στον οποίο παρείχε σαφή πολιτική κάλυψη, λέγοντας πως οι χειρισμοί του σε ό,τι αφορά τα αντιδραστήρια του αίματος, αλλά και στα εμβόλια, ήταν οι ενδεδειγμένοι. Μάλιστα, αν χρειαστεί και τις επόμενες μέρες, η πλευρά Καραμανλή δεν αποκλείεται να επανέλθει.
Να σημειωθεί, δε, προς επίρρωσιν της πληροφορίας ότι βασική επιδίωξη της ηγεσίας της ΝΔ είναι να μην διασαλευθεί η ενότητα του κόμματος αυτή την ώρα, είναι και οι τοποθετήσεις καραμανλικών στελεχών υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη. «Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους προευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. , την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος ,αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα. Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. η ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν. Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας.
Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν», είπε χθες στο Epsilon ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ πλάτη στον Άδωνι Γεωργιάδη έβαλαν και ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Σάκης Ιωαννίδης, με αμφότερους να μην συγκαταλέγονται στους πολιτικούς φίλους του αντιπροέδρου της ΝΔ.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου