ΗΠΑ: Ανακαλύφθηκε τούνελ ναρκωτικών από την Αριζόνα στο Μεξικό (pics) - Media Gallery
Οι αρχές των ΗΠΑ ανακάλυψαν μια μυστική σήραγγα διακίνησης ναρκωτικών που εκτείνεται από ένα πρώην κατάστημα KFC στην πολιτεία της Αριζόνα μέχρι το Μεξικό.
Η διάβαση των180 μ. που βρισκόταν στο υπόγειο του παλιού εστιατορίου στο San Luis, οδηγούσε κάτω από τα σύνορα σε ένα σπίτι στο San Luis Rio Colorado.
Οι αρχές προέβησαν στην ανακάλυψη την περασμένη εβδομάδα και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της νότιας Αριζόνα.
Ενημερώθηκαν για τη σήραγγα αφού ο ύποπτος, Ιβάν Λόπεζ, ελέγχθηκε από την αστυνομία σύμφωνα με τo KYMA news.
 
Πιο συγκεκριμένα σε έλεγχο της αστυνομίας σε ύποπτο όχημα που άνηκε στον Λόπεζ, βρέθηκαν ναρκωτικά αξίας 1 εκατ. δολαρίων.
Οι αρχές ανέφεραν ότι στις συσκευασίες αυτές βρέθηκαν συγκεκριμένα 118 κιλά μεθαμφεταμίνης, έξι γραμμάρια κοκαΐνης, 3 κιλά φαιντανύλης και 21 κιλά ηρωίνης.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του υπόπτου καθώς και του KFC, στην κουζίνα του οποίου βρέθηκε η είσοδος της σήραγγας.
Το τούνελ είχε βάθος  6-7 μέτρων, είχε ύψος περίπου 1,5 μέτρο και πλάτος σχεδόν ένα μέτρο, ενώ εκτιμάται πως τα ναρκωτικά μεταφέρονταν με τη βοήθεια ενός σκοινιού.
Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που εντοπίζεται ένα τέτοιο τούνελ. Πριν από δύο χρόνια είχε βρεθεί στην Καλιφόρνια ένα από τα μεγαλύτερα, με μήκος σχεδόν 800 μέτρω

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.