_DIM3512.jpg

Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι.
«Την ίδια ώρα που ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής , ο κος Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη κομματική κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου.
_DIM3494.jpg
«Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια» προσέθεσε το Μαξίμου.
Το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Αυγούστου, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο Μάτι. 
«Δεσμεύομαι προσωπικά πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. 
«Πέρασε ένας μήνας από την καταστροφή. Δυστυχώς η βουβή θλίψη και αγανάκτηση παραμένει στην περιοχή. Δεσμεύομαι προσωπικά πως θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποκατασταθεί η περιοχή και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη αλλά στη Δημοκρατία υπάρχει Δικαιοσύνη και λογοδοσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ, ενημερώθηκε από τοπικούς φορείς, εθελοντές και πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για ζητήματα όπως οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, η μόλυνση του περιβάλλοντος.
O κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ασυγχώρητη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των θεμάτων δημόσιας υγείας που απασχολούν τους κατοίκους, αλλά και για καθυστέρηση όσον αφορά την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης για αντιπλημμυρικά έργα. «Αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει άμεσα» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν χωράει καμία καθυστέρηση στα απαραίτητα έργα.
_DIM3674.jpg
Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους. Η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την πυρκαγιά. 
Το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσκεψη αναφέρει «το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.