Αποκαλυπτικός για το παρασκήνιο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015, εμφανίζεται ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντας καταστροφική τη διαχείριση του Γιάνη Βαρουφάκη,
Όπως αποκαλύπτει ο κ. Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του που θα προβληθεί τα μεσάνυχτα στον ANT1, ο ίδιος είχε απευθείας επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, αμέσως μετά το πρώτο Eurogroup και την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας.  
Ουσιαστικά, δήλωσε πως όλη η διαπραγμάτευση γινόταν με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς έπρεπε να βρεθεί λύση την οποία ναρκοθετούσε διαρκώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Ο τέως επικεφαλής του Eurogroup αναφέρεται παράλληλα και στην περίφημη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα και περιγράφει πως αμέσως μετά το επεισοδιακό φινάλε ο κ. Βαρουφάκης τον ακολούθησε έως τον ανελκυστήρα ζητώντας του να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας και την πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στη χώρα μας και να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Ο τέως πρόεδρος του Eurogroup δηλώνει πως η Ελλάδα  δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα σφάλματα του παρελθόντος και παραδέχεται πως έγιναν λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και από την πλευρά των Ευρωπαίων.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιρρίπτει ευθύνες και στους Γερμανούς για την καθυστέρησή τους να αποδεχθούν την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής δράσης με την εφαρμογή προγραμμάτων διάσωσης στις χώρες που κινδύνευαν.
Τέλος, ο κ. Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει πως παραμένει άγνωστο εάν όντως ήταν σοβαρή ή έγινε για να ασκηθεί πίεση στη χώρα μας, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών όταν κάνει μια πρόταση, την εννοεί.