Αποτέλεσμα εικόνας για μητσοτακης βορεια ελλαδα
Μπορεί η κυβέρνηση να επενδύει στο ανέβασμα των τόνων και στη δημιουργία καθαρών «μετώπων», αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση, διαπιστώνοντας βεβαίως τη δημοσκοπική καθίζηση των συγκυβερνώντων κομμάτων, αλλά και την ενίσχυση της λαϊκής δυσαρέσκειας μετά τους χειρισμούς στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, επενδύουν στη λογική της υπέρβασης των πάγιων διαχωριστικών γραμμών και στην αποκωδικοποίηση ενός αναλυτικού σχεδίου για την επόμενη μέρα της χώρας.
Αυτή, άλλωστε, είναι και η πυξίδα, με βάση την οποία κινείται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται από το βήμα της ΔΕΘ-της τελευταίας ΔΕΘ με τη ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση, όπως λένε στην οδό Πειραιώς-να αναφερθεί ευκρινέστερα σε πτυχές του σχεδίου του, πατώντας πάνω στην περυσινή του παρουσία και κάνοντας λόγο για φορολαφρύνσεις, για μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, για μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, αλλά και βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα και για ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας, με το οποίο μια κυβέρνηση υπό τον ίδιο θα επιδιώξει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των διεθνών χρηματαγορών που είναι και ο πιο αδέκαστος κριτής στο νέο περιβάλλον, μετά και την τυπική ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. 
Ήδη, άλλωστε, εντός του Σαββατοκύριακου ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ένα δείγμα των προθέσεών του, κάνοντας λόγο για κατάργηση από τη ΝΔ του νόμου Κατρούγκαλου και αντικατάστασή του από ένα νέο ασφαλιστικό σχέδιο (Τα Νέα). Ούτως ή άλλως, στη ΝΔ είναι υπό επεξεργασία ένα ασφαλιστικό σχέδιο τριών πυλώνων, το οποίο περιλαμβάνει και ενεργότερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, και στο οποίο αναμένεται να αναφερθεί ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ, συνδυαστικά με το επίσης υπό επεξεργασία σχέδιο για καθιέρωση πλαφόν σε φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές της τάξης του 50% επί του εισοδήματος του φορολογούμενου. Όπως και να έχει, πάντως, και δια στόματος του ίδιου του κ. Μητσοτάκη ξορκίζεται η λογική της παροχολογίας και το περίφημο «καλάθι της ΔΕΘ», με τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα προβεί σε κρεσέντο υποσχέσεων για παροχές και διορισμούς και καλώντας τον πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο, με το δεδομένο ότι η χώρα μας παρακολουθείται στενά από τις χρηματαγορές.
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεπώς, και με πυξίδα τη λογική της υπέρβασης των διαχωριστικών γραμμών και του άξονα Αριστερά-Δεξιά, ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και η ΝΔ εν γένει, επενδύουν και στην εξωστρέφεια του κόμματος. Μετά το σύντομο θερινό διάλειμμα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τις περιοδείες του, με τις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας να είναι στο μικροσκόπιο της οδού Πειραιώς. Πριν τον Αύγουστο, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Λευκάδα-την οποία κέρδισε η ΝΔ τον Σεπτέμβριο του 2015- και την Παρασκευή πήγε στη Ζάκυνθο. Αυτή την εβδομάδα θα βρεθεί στα Γρεβενά, ενώ εκκρεμεί επίσκεψή του και στην Κεφαλονιά. Να σημειωθεί ότι στη ΝΔ θεωρούν τις μονοεδρικές «βαρόμετρο», με τη ΝΔ σε αυτή τη φάση να ελέγχει μόνο τη Λευκάδα και την Ευρυτανία, να προσδοκά, όμως, πολύ καλύτερα αποτελέσματα στις επικείμενες εκλογές και τουλάχιστον 4-5 ακόμα. 
Τέλος, ενόψει της ΔΕΘ, έχει κλειδώσει και το πρόγραμμα των περιοδειών που θα κάνουν τα γαλάζια στελέχη σε νομούς της Βορείου Ελλάδος. Ξεκινώντας από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 9/9, 16 κλιμάκια με επικεφαλής βουλευτές της ΝΔ θα επισκεφθούν τους 14 νομούς της Βορείου Ελλάδος, σε Μακεδονία και Θράκη. Διπλό κλιμάκιο θα βρεθεί σε Έβρο και Κοζάνη, περιοχές, στις οποίες η οδός Πειραιώς αποδίδει μεγάλη σημασία. Από εκεί και πέρα, από τις 10 ως τις 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πριν την άνοδο του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα, θα λάβουν χώρα άνω των 15 γαλάζιων εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι εκδηλώσεις μιας μέρας θα είναι αφιερωμένες ειδικά στην πόλη και στις προοπτικές της, μιας και στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να αναδειχθεί η προοπτική της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά, οι περιοδείες και εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν κατά τα πρότυπα της περυσινής γαλάζιας «εξόρμησης», αλλά είναι ενισχυμένες, με δεδομένη και την κυβερνητική προοπτική της ΝΔ. Και, κάπως έτσι, τη σκυτάλη θα πάρει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρίσκεται από τις 14 ως τις 16 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.