Ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας προσέθεσε έναν ακόμη τίτλο στη συλλογή του, αυτόν του Έλληνα της χρονιάς, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Reader.gr.
O Έλληνας αθλητής βρέθηκε στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των αναγνωστών, εξασφαλίζοντας το 48% των ψήφων. Και όχι άδικα, καθώς με ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, έγραψε ιστορία στους κρίκους.  Και ειδικά το 2018 το κατόρθωμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς αγωνίστηκε τραυματίας και όχι μόνο συμμετείχε αλλά κέρδισε, σε πείσμα όσων των συμβούλευαν να μην συμμετάσχει.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ένας ακόμη αθλητής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίο και εξασφάλισε το 22% των ψήφων. Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους αστέρες του ΝΒΑ και αποτελεί πραγματικό πρεσβευτή για τη χώρα. Το 2018 κέρδισε τις εντυπώσεις για ακόμη έναν λόγο, καθώς υπερασπίστηκε τον αδερφό του Θανάση απέναντι στις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκε στην Ελλάδα.
Την τριάδα συμπληρώνει ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίο και εξασφάλισε το 11% των ψήφων. Από τη συμφωνία για το σκοπιανό, στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην έξοδο από τα Μνημόνια, στη διασφάλιση της  μη περικοπής των συντάξεων καθώς και την πρόθεση για συμφωνία για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας ο πρωθυπουργός έπαιξε καθοριστικό ρόλο το 2018.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής: 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.