Προφυλακιστέος κρίθηκε, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέα υπηρεσίας, ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για τον βιασμό μίας 19χρονης ΑΜΕΑ από κοινού με τον 19χρονο Αλβανό που κατηγορείται ως συναυτουργός της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.
Προανακριτικά, ο 23χρονος Ρομά είχε υποστηρίξει τα εξής: 
Την 1η Δεκεμβρίου 2018 είχε μεταβεί με τον αδελφό του στην πλατεία πίσω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού. Στάθμευσαν και κάθισαν στα παγκάκια με δύο φίλους τους, ενώ σε διπλανά παγκάκια καθόταν η 19χρονη με φίλες της. Λίγη ώρα αργότερα έφτασε στο σημείο και ο 19χρονος Αλβανός με το λευκό όχημα ιδιοκτησίας του, στάθμευσε, τους χαιρέτησε όλους και κάπνισαν. 
Ακολούθως, ο 19χρονος του είπε να μπει στο αυτοκίνητό του και να ξεκινήσουν «χειρόφρενα» στην πλατεία. Έβαζε στο αυτοκίνητό του ένα - ένα τα άτομα της παρέας και τραβούσε χειρόφρενα στην πλατεία. Ήταν 21:30 περίπου όταν πήγε στα κορίτσια, τα χαιρέτησε και μίλησε στην 19χρονη. Ο 19χρονος την τραβούσε από το χέρι και κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητο, ενώ περνώντας μπροστά από την παρέα των αγοριών τον άκουσε να της λέει πόσο ωραία ήταν. Ο 23χρονος τον ρώτησε πού πάει, του απάντησε μια βόλτα και τότε του ζήτησε να πάει μαζί τους. 
Στο αυτοκίνητο, ο 19χρονος, μεταξύ σοβαρού και αστείου, έκανε ανήθικες προτάσεις στην 19χρονη. Στάθμευσαν αρχικά στον δρόμο μπροστά από το τραμπολίνο και εκεί ο 19χρονος χαστούκισε τη 19χρονη απαιτώντας να τους ικανοποιήσει με ασελγή πράξη σεξουαλικά. Ο 19χρονος την τράβηξε με μανία από το αυτοκίνητο, την πήγε σε μια εξέδρα στην παραλία ενώ εκείνος περίμενε έξω από το αυτοκίνητο. Σε παγκάκι δίπλα στο σημείο καθόταν μια πρώην σύντροφός του με φίλες της και πήγε να της μιλήσει.
Ενώ συνομιλούσαν, ο 19χρονος Αλβανός εμφανίστηκε με κατεβασμένο το παντελόνι γυμνός και πείραξε τα κορίτσια, ενώ όταν μια απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία, αυτός αντέδρασε διότι η μια ήταν η πρώην σύντροφός του, φοβήθηκε και κατευθύνθηκε εκ νέου προς την 19χρονη η οποία βάδιζε πίσω στην κατεύθυνση της πλατείας, που ήταν η παρέα της.
Ο 19χρονος τραβούσε από το χέρι την 19χρονη και ακολούθως από τα μαλλιά και με τη χρήση βίας την έβαλε εκ νέου στο αυτοκίνητο, έκλεισε τις ασφάλειες, την πλησίασε και της είπε να μπει στο αυτοκίνητο. Ανέβηκαν στο πεζοδρόμιο ανάμεσα στο καζίνο και την παραλία και στάθμευσαν. Κατέβηκαν, ο 19χρονος τραβούσε από το χέρι την 19χρονη και όταν εκείνη αντέδρασε της είπε να σκάσει και πήγε να την χτυπήσει.
Με την κοπέλα ο 19χρονος πήγε στην παραλία κάτω από τις τουαλέτες και ο 23χρονος «έπαιρνε μάτι». Έβλεπε τον 19χρονο να την χτυπά και να ασελγεί εις βάρος της ενώ ο ίδιος αυνανιζόταν. Σε κάποιο σημείο ο 19χρονος τον φώναξε να συμμετάσχει χτυπώντας την και ο ίδιος, ενώ ο 19χρονος την είχε ακινητοποιημένη. Όταν ολοκλήρωσε πήγε στο αυτοκίνητο για να κάνει ένα τσιγάρο και ακολούθως ενημέρωσαν τους φίλους τους ότι είχαν ομαδική συνεύρεση με την 19χρονη και εκείνοι τους κορόιδευαν.
Η παρέα χωρίστηκε και ο ίδιος με τον αδελφό του και με έναν φίλο του πήγαν για μπύρες σε περίπτερο στην Εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.