Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Απάντηση στα δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας έδωσε ο Αν Διοικητής του ΓΝΝΠ Κρατικού Νικαίας ομολογόντας την καθημερινή σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν τα Νοσοκομεία της χώρας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που αφορούν την εφημερία της 21.01.2019 του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα την, δήθεν, συσσώρευση «ράντζων» στους διαδρόμους των κλινικών, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: 
Κατά τα δημοσιεύματα αναφέρθηκαν ότι 1500 άτομα προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ το αληθές είναι ότι προσήλθαν στην εφημερία 1.605 επιπλέον δε προήλθαν μέσω ΕΚΑΒ 146 άτομα. Όλα τα παραπάνω άτομα έλαβαν την ιατρό-νοσηλευτική φροντίδα και από τους εν λόγω συνανθρώπους μας, απαιτήθηκε η εισαγωγή συνολικά 251 ατόμων.
 Σημειωτέον ότι ο μέσος όρος προσέλευσης ατόμων, που χρήζουν ανάγκης επείγουσας φροντίδας στο Κρατικό Νίκαιας, είναι περίπου 1.400 ανά εφημερία από την αρχή του τρέχοντος έτους και έχουν προσέλθει επίσης 220 άτομα μέσω ΕΚΑΒ. 
Για λόγους ιστορικότητας, κατά το έτος 2018 προσήλθαν στο Κρατικό Νίκαιας 123.587 άτομα και εισήχθησαν εκτάκτως 16.784 άτομα, δηλαδή για κάθε δέκα (10) άτομα αντιστοιχούσε μια (1) έκτακτη εισαγωγή, που τεκμηριώνει ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε εφημερία παρέχει το μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό τους στην φροντίδα των πολιτών μας που έχουν ανάγκη στην ανοικτή περίθαλψη που παρέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
Το Νοσοκομείο προβαίνει στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να γίνεται η εισαγωγή με μέγιστη μέριμνα και την άμεση αντιμετώπιση και φροντίδα των ασθενών μας. Η χρήση των επικουρικών κλινών είναι ευκαιριακή μέχρις ότου οι ασθενείς να τοποθετηθούν στους θαλάμους των κλινικών, με ασφάλεια και πάντοτε με την επιμέλεια και την επίβλεψη της εφημερεύουσας κλινικής.
 Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας καθώς και η Διοίκηση της 2ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου έχουν μεριμνήσει στον προγραμματισμό για την επάνδρωση του νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαδικασία ευρισκόμενη σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των συμπολιτών μας μέσα από όραμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (π.χ. 15 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών σε μόνιμη βάση και βρίσκεται στο στάδιο κρίσεων και επιλογής…). 
Επίσης το Υπουργείο Υγείας μαζί με την Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου χρηματοδοτεί το Νοσοκομείο για την προμήθεια νέου εξοπλισμού (π.χ. κονδύλιο ύψους € 1.500.000 για την προμήθεια 750 νέων κλινών και άνω των € 500.000 για την συντήρηση και επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων…) 
Τελειώνοντας το Νοσοκομείο τυγχάνει να είναι ένα από τα Νοσοκομείο πρώτης γραμμής, με μεγάλη ιστορία στο χώρο της πραγματικής παροχής στην δημόσια υγεία, θα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, σιωπηλά, σεμνά και αποτελεσματικά με τον μέγιστο επαγγελματισμό όλου του προσωπικού ανεξαρτήτου ειδικότητας και θέσης. 
Είμαστε εδώ ταγμένοι για την ανακούφιση και την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους …


 Ο Αναπληρωτής Διοικητής


 Κούρλας Ιωάννης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.