Τις ευχαριστίες του για την απόλυτη προσήλωση των εργαζόμενων του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας στην υπηρεσία προς τον συνάνθρωπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκο Παπαευσταθίου.


Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το «Σωτηρία», απέδωσε τα εύσημα για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία του προσωπικού επαινώντας την υποδειγματική δουλειά η οποία καλύπτει με επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι φροντίζει ο ίδιος μέσω των ενημερωτικών δελτίων που λαμβάνει από τη συγκεκριμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που ανακύπτουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η έκτακτη επιβράβευση που θα λάβουν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι πρωτίστως ηθική, προσθέτοντας πως όταν παρέλθει η κρίσιμη αυτή περίοδος δεν θα πρέπει να εισέλθει κανείς σε καθεστώς ραστώνης. Αναφέρθηκε δε στην ψηφιακή μεταρρύθμιση μεταφοράς της πληροφορίας ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμη πιο γρήγορα τα περιστατικά.
Τι συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Παπαευσταθίου
«Ήθελα να μιλήσουμε λίγο, να σε συγχαρώ προσωπικά και να συγχαρώ όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Έχετε κάνει μία εξαιρετική δουλειά όλο τον τελευταίο μήνα. Και σας είμαστε πολύ υπόχρεοι, αλλά πιστεύω ότι είναι και αντικείμενο μιας σωστής προετοιμασίας, η οποία έχει γίνει, γιατί γνωρίζω ότι είχατε καταστρώσει τα σχετικά σχέδια, εδώ και αρκετό καιρό, και πιστεύω ότι έχετε μπορέσει να ανταποκριθείτε με απόλυτη επάρκεια στις πολύ αυξημένες απαιτήσεις των διακομιδών σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες. Οπότε ήθελα να μεταφέρω και τις προσωπικές μου ευχαριστίες σε εσένα, να τις μεταφέρεις σε όλο το προσωπικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Από την πλευρά του ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μας έβαλε από πάρα πολύ νωρίς σε κατάσταση συναγερμού, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας- εμείς είχαμε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο και κάναμε τέτοιες ασκήσεις, όταν ούτε καν τα πρώτα κρούσματα δεν ήταν ακόμα στην Ευρώπη. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το ΕΚΑΒ δεν έχει προσωπικό το οποίο να έχει νοσήσει και αυτό οφείλεται στα εξαιρετικά μέτρα και στην αυστηρότητα με την οποία τα εφαρμόζουμε τα μέτρα προστασίας του προσωπικού μας στα ασθενοφόρα και στις αεροδιακομιδές».
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Να τονίσω επίσης, κάτι το οποίο είπες και το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΕΚΑΒ, δεν αντιμετωπίζουμε μόνο τα περιστατικά του κορωνοϊού, δεν έχουν σταματήσει οι Έλληνες να αρρωσταίνουν επειδή έχουμε μία πανδημία ενός νέου ιού. Μπορεί μεν κάποια περιστατικά έκτακτα, όπως τροχαία, να είναι μειωμένα, εξακολουθούμε όμως να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα τα χρόνια νοσήματα αλλά και για όλα τα έκτακτα περιστατικά τα οποία χρήζουν έκτακτης φροντίδας την οποία μπορεί να δώσει το ΕΚΑΒ, οπότε αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι μπορούμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες του συστήματος, αλλά να είμαστε έτοιμοι, όπως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε, να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια και αυτήν την πανδημία, η οποία έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο».

«Είναι πολύ τιμητικό, κύριε Πρόεδρε, που αυτή η συνομιλία που είχαμε και αυτή η ηθική επιβράβευση όπως είπατε -και θα φροντίσω να μεταφερθεί σε όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ- γιατί δεν σας κρύβω ότι όλοι προσπαθούν 24 ώρες το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο να κρατάνε ψηλά τη σημαία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα συνεχίσουν να το κάνουν και θα είμαστε εδώ και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμάς, γιατί σας λέω πλέον ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), το Κέντρο Επιχειρήσεων…», επισήμανε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.



Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Και αυτή ήταν μια σωστή μεταρρύθμιση και πιστεύω ότι το επόμενο βήμα είναι να κάνουμε ακόμα πιο σημαντικά βήματα προόδου ως προς την ψηφιακή υποστήριξη της μεταφοράς της πληροφορίας από την πρώτη γραμμή προς το κέντρο προς τα νοσοκομεία προς τις εντατικές. Εκεί νομίζω, ότι μαθαίνουμε συνέχεια το πώς μπορούμε να ενσωματώνουμε την τεχνολογία ακόμα πιο γρήγορα στη δουλειά μας και χρέος μας είναι όταν με το καλό ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση να μην μπούμε ποτέ σε ένα καθεστώς ραστώνης».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.