Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα τα προγράμματα Απασχόλησης Μακροχρόνιων Ανέργων 55 – 67 ετών.
Από τις 15 Ιουλίου 2020 ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις εργοδοτών για τρία προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με συνολικά 18.000 νέες θέσεις εργασίας και αυξημένη επιδότηση από 75% έως 90% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης και βελτίωσης των δράσεων του Οργανισμού, τα προγράμματα έχουν επανασχεδιαστεί μέσω μιας σειράς αλλαγών και ενισχυμένων κινήτρων που τα καθιστούν πιο ελκυστικά, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.
Κρίσιμο για τους ανέργους που βρίσκονται σε ευαίσθητες επαγγελματικά ηλικίες είναι το "Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών". Ένα πρόγραμμα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Μάλιστα στις σημαντικές πολιτικές του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων είναι το γεγονός ότι αυξάνεται η επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 600 € στα 750 € μηνιαία.
Ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται:
1) Ποια η εξέλιξη αυτών των προγραμμάτων για τις ηλικίες 55- 67 ετών;
2) Πως εξελίσσεται η ροή τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις δημοτικές επιχειρήσεις και την συνεργασία με τους ΟΤΑ;
3) Σε ό,τι αφορά την Β’ Πειραιά (Κορυδαλλός, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα) πως εξελίσσεται ανά δήμο η προσπάθεια;
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου