Τ. Θεοδωρικάκος: Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών φορέων πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για να εφαρμοστούν τα μέτρα και να πετύχουμε τον μέγιστο δυνατό εμβολιασμό
Συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και τον Θάνο Σιαφάκα.
- Η διαχείρισης της πανδημίας έχει γίνει πεδίο διακομματικής αντιπαράθεσης, κάτι το οποίο δεν είναι ωφέλιμο πολιτικά, αλλά κυρίως δεν είναι ωφέλιμο εθνικά και κοινωνικά
- Η ιστορία του εμβολιασμού, είναι μια ιστορία που θα γραφτεί με θετικά παραδείγματα
- Να απευθυνθούμε στους πολίτες οι οποίοι, άλλοι μπορεί να φοβούνται, άλλοι μπορεί να διστάζουν, άλλοι μπορεί να έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης ή συνωμοσιολογίας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προσπαθήσεις να επιδράσεις ανθρώπινα, με ειλικρίνεια και ευαισθησία στους συνανθρώπους μας που είναι επιφυλακτικοί
«Είναι αυτονόητο, κάποιος ο οποίος συναναστρέφεται, λόγω του επαγγέλματός τους, ηλικιωμένους ανθρώπους δεν έχει το δικαίωμα να τους κολλήσει κορωνοϊό, πιστεύω ότι σε αυτό δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα διαφωνεί» τόνισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και προσέθεσε: «Όπως πιστεύω ότι δεν μπορεί υπάρξει διαφωνία στο ότι ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο, ο γιατρός, ο νοσηλευτής που συναναστρέφεται με τον ασθενή, με τον άνθρωπο που πηγαίνει στο νοσοκομείο για να πάρει τις υπηρεσίες υγείας, του δημόσιου ή του ιδιωτικού συστήματος υγείας στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να πρέπει να τον σώσει αυτός που τον κολλάει με κορωνοϊό».
«Θεωρώ ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων θα πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του, να εφαρμοστούν τα μέτρα, τα οποία πράγματι είναι λογικά» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Εάν σε αυτό δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, νομίζω ότι έχει χάσει το νόημά της η λέξη λογική» είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποίησε το θέμα της πανδημίας στην πολιτική αντιπαράθεση. «Πιστεύω ότι το θέμα, δυστυχώς, έχει γίνει πεδίο διακομματικής αντιπαράθεσης, κάτι το οποίο δεν είναι ωφέλιμο πολιτικά, αλλά κυρίως δεν είναι ωφέλιμο εθνικά και κοινωνικά» επισήμανε.
Ο πρώην υπουργός έστειλε και το προσωπικό του μήνυμα για την ανάγκη οι πολίτες να εμβολιαστούν: «Δεν σας δίνω μια συνέντευξη για να κάνω κομματική πολιτικολογία. Είμαι και εγώ ένας πολίτης. Ένας οικογενειάρχης, έχω δύο παιδιά. Είμαι ένας άνθρωπος 56 ετών. Εμβολιάστηκα όπως εμβολιάστηκαν τα παιδιά μου και προσπαθούμε στον κοινωνικό μας κύκλο, στον συγγενικό να πείσουμε και τον τελευταίο συνάνθρωπό μας να εμβολιαστεί». «Η ιστορία του εμβολιασμού, η ιστορία της απόλυτης αποφυγής νέου κύματος πανδημίας κορωνοϊού και νέων τεράστιων προβλημάτων από αυτή τη πανδημία, είναι μια ιστορία που θα γραφτεί με θετικά παραδείγματα και όχι με κομματικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες επιμένω δεν έχουν το παραμικρό νόημα» προσέθεσε.
Στο σημείο αυτό επανέλαβε πως «το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και των κοινωνικών φορέων, όπως είναι η αυτοδιοίκηση, οι δήμοι και οι περιφέρειες, η Εκκλησία της Ελλάδος, που παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην κοινωνία, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αυξήσουμε στο μάξιμουμ και όσο γίνεται πιο γρήγορα τα ποσοστά των εμβολιασμένων». «Κυρίως, να απευθυνθούμε στους πολίτες οι οποίοι, άλλοι μπορεί να φοβούνται, άλλοι μπορεί να διστάζουν, άλλοι μπορεί να έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης ή συνωμοσιολογίας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προσπαθήσεις να επιδράσεις ανθρώπινα, με ειλικρίνεια και ευαισθησία, σε όσους είναι επιφυλακτικοί, αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτός είναι ένας θετικός συναγωνισμός ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις αν μου επιτρέπετε» συνέχισε στο σκεπτικό του.
«Έχουμε πετύχει μέχρι τώρα σημαντικά πράγματα, έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, όχι όμως αυτό που είναι ικανό για να δημιουργήσει την ανοσία. Ας κρατήσουμε το στόχο που είπε ο Πρωθυπουργός. Μας απομένουν εκατοντάδες χιλιάδες, ας προσφέρουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου